Política 26/05/2021

Maxo Benalal: "Les meves relacions amb Cs no estan rompudes"

L'exmembre del partit taronja considera "una bona notícia" que hagi acabat la crisi en el grup parlamentari

ARA Balears
2 min
Els diputats de Ciutadans Marc Pérez-Ribas, Patricia Guasp i Juan Manuel Gómez, al fons de la imatge

PalmaEl ja exmembre de Ciutadans, Maxo Benalal, ha assegurat aquest dimecres que les seves relacions amb el partit "no estan rompudes", malgrat que dimarts se li va comunicar l'expulsió de la formació taronja després de tancar l'expedient disciplinari en contra seva. En declaracions a Europa Press, Benalal ha evitat comentar la seva expulsió limitant-se a assenyalar que "la bona notícia" és que s'ha resolt la crisi en el grup parlamentari, després que Marc Pérez-Ribas hagi retitat l'escrit en què ell mateix, Benalal i Jesús Méndez comunicaven el relleu de Patricia Guasp com a portaveu del grup a la Cambra.

En ser demanat pel seu futur en el Parlament, Benalal no ha fet cap valoració concreta i només ha indicat que és "un tema que ara ha de tractar amb el partit". "Les meves relacions amb el partit no estan rompudes", ha insistit. L'expulsió del partit no implica de manera automàtica l'expulsió del grup parlamentari. El reglament de la Cambra marca que, perquè un diputat passi al Grup Mixt, el seu grup ha d'acreditar que la decisió d'expulsar-lo ha estat acordada per la majoria absoluta dels membres com a mínim, i això fa necessari el vot de Marc Pérez-Ribas o Jesús Méndez. Cal destacar que ambdós es varen posicionar en contra de Patricia Guasp.

D'altra banda, la continuïtat de Benalal com a secretari segon de la Mesa del Parlament depèn de la seva pertinença al grup parlamentari. L'article 39 del reglament del Parlament contempla tres causes per cessar com a membre de la Mesa: la pèrdua de la condició de diputat, la renúncia expressa i deixar de pertànyer al grup parlamentari. La solució idònia per a Ciutadans seria que Benalal renunciàs a l'acta, per no perdre d'aquesta manera un representant i deixar el grup parlamentari amb quatre diputats. En cas d'expulsar-lo del grup taronja, Benalal passaria al Grup Mixt.

stats