Política 01/06/2021

Maxo Benalal encara forma part del grup parlamentari de Cs

El partit taronja encara espera que entregui l'acta de diputat

1 min
L'encara diputat del grup parlamentari de Ciutadans, Maxo Benalal, en el Parlament

PalmaGairebé una setmana després que Ciutadans expulsàs Maxo Benalal del partit, el diputat encara forma part del grup parlamentari. Benalal no ha entregat la seva acta, malgrat que la direcció estatal de Cs li ha reclamat i aquest dimarts participarà en el ple del Parlament com a membre del grup juntament amb la portaveu, Patricia Guasp, Marc Pérez-Ribas i Jesús Méndez. Aquest fet també li permet a Benalal continuar com a secretari segon de la Mesa del Parlament.

"Aquest diputat ja no forma part del nostre partit. No té cap càrrec orgànic i no representa el partit", ha assenyalat de manera taxativa Patricia Guasp aquest dilluns durant la seva compareixença davant dels mitjans de comunicació. Ara bé, la portaveu ha reconegut que, en funció del reglament del Parlament, Benalal "forma part del grup parlamentari". "Esperam que entregui l'acta per reunir-nos i prendre decisions. Ho ha sol·licitat el partit a escala estatal. Els pròxims dies iniciarem les passes oportunes en aquest sentit", ha afegit.

Ciutadans va comunicar Benalal la seva expulsió el 26 de maig, després d'obrir-li un expedient per infraccions molt greus. El partit es va mostrar contundent després que l'encara diputat encapçalàs l'intent de rellevar Patricia Guasp com a portaveu del grup parlamentari. A més, Benalal també ha cobrat de manera irregular dietes del Parlament i haurà de regularitzar 15.000 euros.

stats