Política 10/10/2022

Marí planteja als ajuntaments atorgar llicències temporals per als taxis

El conseller admet els problemes en el transport de persones a les Illes, sobretot a Mallorca, aquest estiu: "Hi ha hagut una part important d'incidències"

Patrícia Segura
2 min
Taxistes circulant per Palma.

PalmaEl conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí i Ribas, ha presidit aquest dilluns el Consell Balear de Transports Terrestre a Palma, on s'ha reunit amb representants de les institucions –Ajuntament de Palma i els quatre consells insulars– i del sector del transport, tant de mercaderies com de viatgers. En el primer punt de la reunió s'ha elaborat una anàlisi sobre aquesta temporada turística. El conseller ha admès que hi ha hagut una problemàtica important en el transport de persones a les Illes, sobretot a Mallorca: "Hi ha hagut una part molt important d'incidències, fins i tot de queixes d'operadors, com les agències de viatges".

Pel que fa als taxis, un dels problemes, segons ha explicat el conseller, és que no hi ha "mà d'obra suficient"; és a dir, "no hi ha xofers perquè es jubilen i no es reemplacen les titulacions de conductors". Hi haurà llicències temporals per als taxis? Dins les possibilitats, el conseller ha dit que els ajuntaments haurien de revisar les llicències que atorguen: "Si no volen fer llicències fixes, perquè aquestes tenen una connotació de permanència que no es correspon a les necessitats fixes, el tema de les llicències temporals sí que és un tema que s'ha d'estudiar". Per exemple, com ja es fa a Eivissa.

Des de la Conselleria s'han compromès a fer unes propostes per solucionar les dificultats de mobilitat a les Balears, tot i que les competències en transport estan repartides en distintes administracions. Per exemple, els ajuntaments tenen competències per atorgar llicències de taxis.

Transport gratuït per a estudiants

A més, el conseller també ha anunciat que els estudiants de les Illes que no són de Mallorca podran tenir la gratuïtat o els descomptes en el transport públic quan venen a estudiar a l'illa. L'únic requisit és estar matriculat a la Universitat de les Illes Balears a Palma, o a mòduls i cicles formatius oficials. Això es farà a partir de la matrícula d'inscripció en el moment de l'emissió de la nova targeta. Així ho va anunciar en el discurs de l'estat de la Comunitat Autònoma la presidenta Francina Armengol, ja que és una de les propostes dins l'escut social. És un nou perfil que es crea per a tren, metro i bus interurbà, i que es farà realitat a principi del 2023.

stats