Política 01/07/2021

Marga Prohens, sobre la gestió del macrobrot: "Armengol s'ha convertit en un problema per a les Illes Balears"

El PP torna a reclamar la compareixença de la presidenta del Govern, mentre que la consellera de Presidència, Mercedes Garrido, sol·licita donar explicacions davant del Parlament

2 min
Joves aïllats a causa del macrobrot a l'Hotel Palma Bellver

PalmaLa diputada al Congrés i candidata a la presidència del PP balear, Marga Prohens, ha carregat aquest dijous contra la gestió que el Govern ha fet del macrobrot que es va iniciar entre joves que eren de viatge d'estudis a Mallorca i que ja afecta onze comunitats autònomes i ha provocat almenys 1.610 contagis. "Armengol s'ha convertit en un problema per a les Illes Balears, la temporada i la recuperació econòmica. És el principal problema que tenim ara els ciutadans de les Balears", ha dit durant la compareixença davant dels mitjans, acompanyada del vicesecretari estatal de Política Territorial del PP, Antonio González. 

"La presidenta del Govern s'hauria de demanar si està en condicions de continuar al capdavant d'aquesta crisi i presidint aquest Govern o si està esgotada i superada per la situació", ha criticat Prohens. La diputada popular ha fet referència a la "duríssima" resolució de la jutgessa sobre el confinament dels joves que són considerats contactes estrets. "No s'ha especificat de manera concreta i clara si aquests joves eren o no contactes estrets, no s'ha acreditat que fossin a un lloc determinat en contacte amb persones que hagin donat positiu", ha dit Prohens, a més de subratllar que la magistrada considera que "no és una mesura proporcional. A més, Prohens ha lamentat les acusacions del Govern contra la jutgessa i les afirmacions sobre el fet que "va en contra de la salut pública". "A més de ser un precedent perillós, no és així. L'acte va contra l'estratègia de Francina Armengol, qui no ha acreditat si els joves eren o no contacte estret", ha afegit.

Segons la diputada, Armengol "és la responsable" de la situació que ha provocat el macrobrot. "Si avui dia hi ha joves contagiats al carrer, en un vaixell o en un avió, o que han estat contactes estrets, és perquè el Govern no ha estat capaç d'acreditar-ho. I si hi ha hagut al·lots que han estat confinats sense ser contactes estrets, sense haver estat a botellades o al concert de la plaça de toros, la responsable també és la presidenta del Govern", ha assenyalat. Prohens també ha criticat que "quasi 24 hores després de l'acte ningú no hagi assumit responsabilitats polítiques, fet que implica que Armengol està al capdavant de totes les decisions i que els dona suport". "Aquí no hi ha una jutgessa que desconegui la realitat, sinó una presidenta que en el seu estat de nerviosisme no ha sabut acreditar quina és aquesta realitat social", ha remarcat, a més d'exigir que Armengol comparegui "urgentment". "La presidenta ha de donar la cara, ha de sortir del Consolat i venir al Parlament a donar explicacions", ha sentenciat.

Garrido demana comparèixer

Hores després que el PP hagi registrat al Parlament la sol·licitud de compareixença urgent de Francina Armengol, el Govern ha maniobrat i la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat ha demanat comparèixer davant de la Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals de la Cambra "per informar sobre la resolució judicial relativa al brot de covid-19 entre estudiants provinents de la Península de viatge a Mallorca".

stats