Política 27/11/2018

Martí March admet que el barem per als interins "no és adequat"

La Conselleria insisteix que la proposta no és definitiva i que optarà per separar titulació de formació

Jaume Ribas
1 min
Martí March aquest dimarts a la sessió plenària del Parlament.

PalmaEl conseller d'Educació, Martí March, s'ha posicionat aquest dimarts sobre la proposta de canvi de barem en les llistes d'interins per accedir a la funció docent. March ha assegurat que la decisió de llevar pes a la formació permanent a les llistes d'interins forma part d'una proposta que no és definitiva i que "no és adequada".

Per això, March ha anunciat davant la sessió plenària del Parlament de les Illes Balears que en la nova proposta separarà la "titulació", on hi hauria els títols de grau, els màsters i altres mèrits acadèmics, i la "formació", que inclouria els cursos sindicals i de la Conselleria.

Martí March ha hagut de respondre a les preguntes de la diputada d'El Pi, Maria Antònia Sureda, i de la diputada del PP i exconsellera d'Educació, Núria Riera, que s'han interessat per aquesta qüestió. Sureda ha demanat al conseller que "pensi que amb aquesta situació que s'ha creat l'esforç, l'estudi, l'especialització i la investigació ni valen la pena ni tenen recompensa" i ha considerat que "decisions com aquesta no fomenten la cultura de l'esforç". Riera, per part seva, ha criticat "l'escàndol" i la "manca de diàleg i consens".

En les dues respostes, March ha insistit que el Govern i la Conselleria d'Educació continuaran treballant en "la reflexió i la negociació" perquè "els interins tinguin una plaça d'acord amb els seus mèrits".

stats