Societat 12/11/2018

Educació modifica els criteris de baremació en la nova convocatòria d'interins per a 2019-20

Per primera vegada se separa la formació acadèmica de les activitats de formació permanent

Toni Crespí
2 min
La Mesa Sectorial d'Educació ha negociat avui la nova convocatòria d'interins

PalmaLa Conselleria d'Educació i Universitat ha presentat aquest dilluns a la reunió de la Mesa Sectorial les novetats previstes per a la propera convocatòria d'interins del curs 2019-20. Per tal d'equiparar experiència i formació, per primera vegada se separa la formació acadèmica de les activitats de formació permanent, tot incrementant fins a un màxim de 30 punts la formació permanent i un màxim de 10 punts la formació acadèmica.

D'aquesta manera, es mantenen les actuals hores de formació que els docents ja tenen. "El fet de realitzar les dues columnes de formació és per donar més oportunitats i equilibrar la baremació entre aquests dos models de formació", ha destacat la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez.

Una altra de les novetats aprovades per unanimitat és que els professors interins hauran de triar totes les places al juliol per tal de garantir que es cobreixen les plantilles a l'inici de curs. Amb la finalitat de poder comptar amb tots els professors als centres al principi del mes de setembre, la nova convocatòria exigeix als candidats triar totes les places al mes de juliol, i no entre el mes de juliol i setembre, com es feia fins ara.

Aprovats sense plaça

Una altra de les qüestions que s'ha acordat a la reunió és que finalment no es donarà punts als opositors aprovats sense plaça. La Conselleria ha decidit que la puntuació de les oposicions desapareix per "discriminatòria" amb la resta de persones que també han aprovat les oposicions en altres anys i altres comunitats autònomes i per la manca de seguretat jurídica.

Llista única

Per altra banda, a partir de la propera convocatòria tots els aspirants formaran part d'una llista única. Està previst que les anteriors borses es convertiran en una llista única que permeti ordenar totes les places i equiparar tots els punts. Fins ara els candidats podien optar a la borsa de mestres, de professors de secundària, de Formació Professional i de professors de Règim especial. Ara tots formaran part d'una llista única.

Assignatures lingüístiques

Un altre dels acords tancats amb els sindicats és la supressió d'excepcions entre els candidats a impartir assignatures lingüístiques. A partir d'ara els filòlegs i candidats que vulguin impartir assignatures lingüístiques i que comptin amb estudis d'Humanitats o de Ciències Socials i el nivell C2 de l'idioma o el C1 passen directament a l'annex 4 amb la condició de treure el C2 en un termini màxim de 2 anys.

stats