Política 27/05/2021

Marcel Mauri, sobre l'indult als presos polítics: "No esperam res del PSOE, perquè no ha fet res"

El vicepresident d'Òmnium Cultural en reclama l'amnistia

2 min
El president de l'OCB, Josep de Luis, i el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri

PalmaEl vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha manifestat aquest dijous a Can Alcover que no espera "res" del PSOE pel que fa a l'indult dels presos polítics. Mauri, que ha participat en el Fòrum de l'Obra Cultural Balear (OCB), ha recordat que els socialistes no han complert encara promeses com la derogació de la Llei Mordassa. "No esperam res del PSOE, perquè no ha fet res", ha dit, a més de subratllar que el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha estat "més temps empresonat amb Pedro Sánchez que amb Mariano Rajoy" al capdavant de l'executiu espanyol.

"De moment, no hem vist cap gest del govern espanyol, més enllà d'algunes paraules i insinuacions", ha comentat Mauri, que ha reiterat que "la solució no és l'indult, sinó l'amnistia". També ha subratllat que el PSOE va ser el partit que "va ajudar a carregar-se l'Estatut i va votar el 155", mentre que el PSC encara reclama els anys 2012 i 2013 "el dret d'autodeterminació". "Encara han de reconèixer que s'han equivocat, perquè la situació s'agreuja i ens decep profundament", ha criticat, a més de recordar que "més de 3.300 persones han estat represaliades des de l'octubre de 2017" i que "hi ha 115 causes obertes contra independentistes".

Mauri tampoc no s'ha mostrat sorprès per les reaccions dels partits de la dreta. "Parlam dels qui varen aplaudir l'indult al general Armada. Gent que actua d'aquesta manera n'aprofita qualsevol ocasió", ha continuat. El que sí que ha destacat el vicepresident d'Òmnium és que "la societat catalana no està dividida, sinó polaritzada". "La divisió és social, amb gent en la pobresa. Però som un país de consensos, amb el 80% de la gent que vol solucionar el problema polític i que ningú no estigui a la presó", ha assenyalat. Quant a les crítiques que va rebre Jordi Cuixart per abraçar Miquel Iceta (PSC) en la presa de possessió de Pere Aragonès, Mauri s'ha limitat a recordar que Cuixart "no és un polític, sinó un activista que cerca el consens". "Si no s'entén, vol dir que hi ha ferides obertes", ha apuntat. "El PSC forma part de la solució igual que forma part del problema", ha afegit. A més, el vicepresident d'Òmnium ha insistit que "el conflicte amb l'Estat no ve d'una divisió civil dins Catalunya".

Quant a la situació de Jordi Cuixart, Mauri ha explicat que remetran l'informe del Tribunal Suprem, que ha qualificat de "tribunal polític", "al Tribunal Europeu de Drets Humans".

stats