Política 11/06/2018

El PP acusa l'esquerra de fer lleis per "perseguir Matutes"

Ciutadans i El Pi s'abstindran en la votació de l'esmena de Podem a la llei òmnibus al Parlament

S. V./efe
2 min
El PP defensa l'esmena Matutes a la llei òmnibus

PalmaLa llei òmnibus, que s'ha de votar aquest dimarts en el darrer ple ordinari Parlament, és la llei de racionalització i simplificació de l'ordenament legal i reglamentari de Balears i neix amb la voluntat de corregir diferents lleis que s'han aprovat aquesta legislatura. Una esmena presentada per Podem ha generat controvèrsia. Parlam de l'anomenada esmena Matutes a la llei d'Urbanisme, que permetia regularitzar uns terrenys d'aquest empresari eivissenc a la platja d'en Bossa.

Segons el Partit Popular, és "molt greu" que l'esquerra faci lleis "per perseguir la gent". Són paraules del diputat Juan Manuel Lafuente sobre l'esmena que vol restringir les expectatives de construcció de Matutes en aquests terrenys. "A Veneçuela potser això és habitual, però no així, en un país democràtic", ha criticat. El PP considera que la inclusió d'aquesta esmena respon a l'interès del Govern d'agradar als seus socis de Podem.

Per la seva banda, El Pi ha evitat pronunciar-se sobre l'advertència de Matutes, qui assegura que anirà als tribunals si s'aprova aquest precepte. "Ens abstindrem en aquesta qüestió", ha assenyalat el portaveu del grup, Jaume Font, i ha recordat que la disposició transitòria que es vol modificar no només afectava l'empresari eivissenc.

Ciutadans també ha anunciat la seva abstenció en la votació de l'esmena. El diputat Xavier Pericay ha recordat la contradicció que suposaria que una disposició addicional que en el seu moment es va tirar endavant amb els vots del PP i el PSOE ara es modificàs també per obra dels socialistes.

D'altra banda, el grup MÉS per Mallorca ha rebutjat la "pressió" d'Abel Matutes per condicionar la tramitació parlamentària."Té legitimitat per recórrer però no per interferir en les decisions de la Cambra", ha assenyalat la diputada Joana Aina Campomar.

La representant del PSIB, Maria José Camps, ha assegurat que la disposició, en qualsevol cas, ampliava l'aprofitament urbanístic de les propietats i que l'esmena de Podem només és per matisar la "seguretat jurídica".

El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha negat que l'esmena vulgui perjudicar l'empresari i confirma les paraules del PSIB: va encaminada a "l'interès general". Segons Podem, "no es pot aprovar una legislació sense posar límits a determinats propietaris".

stats