Política 09/06/2023

L’assemblea de MÉS per Mallorca ratifica l’acord de coalició entre Ara Més i Sumar

El senador Vicenç Vidal serà el cap de llista de la coalició entre ambdues formacions per a les pròximes eleccions generals

ARA Balears
2 min
L'assemblea de MÉS per Mallorca ha ratificat l'acord

PalmaL’assemblea de MÉS per Mallorca ha ratificat aquest dijous l’acord de coalició entre Ara Més i Sumar per tal de concórrer junts en coalició a les pròximes eleccions generals, previstes per al 23 de juliol. L’acord, que ha estat ratificat per un 89% de l’assemblea ecosobiranista, suposa que ambdues formacions concorreran en coalició a les eleccions generals amb el nom Sumar MÉS (Sigles: Ara Més – Sumar).

Durant l’assemblea , que ha tingut lloc al teatre sindical de Comissions Obreres de les Illes Balears, a Palma, també s’ha aprovat per unanimitat que el cap de llista de la coalició entre Ara Més i Sumar sigui el senador Vicenç Vidal.

El coordinador general de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha apuntat que "l’acord entre Ara Més i Sumar suposa la creació d’un gran bloc d’esquerres en clau confederal, en el qual els diputats i les diputades de cada territori tindran llibertat de vot". En aquest sentit, Apesteguia ha destacat que "la coalició Sumar MÉS i el candidat Vicenç Vidal seran el vertader vot útil d’esquerres per impulsar polítiques progressistes per a les Illes Balears".

Eleccions 28-M

Durant l’assemblea també s’han analitzat els resultats obtinguts per MÉS per Mallorca a les eleccions autonòmiques i municipals del 28 de maig. El secretari general ecosobiranista, Jaume Alzamora, ha manifestat que "MÉS per Mallorca hem estat l'única força d’esquerres de l’illa que hem consolidat i mantingut la nostra representació a les principals institucions".

En aquest sentit, Alzamora ha recordat que la formació ecosobiranista ha estat la força més votada a vuit municipis de Mallorca i està en posició d’ampliar el nombre de batlies respecte del 2019.

Més per Menorca també hi dona suport

Per la seva banda, l'assemblea de Més per Menorca ha argumentat el seu suport a la coalició entre Ara Més i Sumar "davant l'onada de la dreta i l'extrema dreta", després que el partit ecologista ratificàs aquest dijous "per àmplia majoria" concórrer a les eleccions generals conjuntament amb Sumar. Segons ha assenyalat el coordinador general de Més per Menorca, Miquel Àngel Maria, el partit ha decidit apostar "per una postura de responsabilitat per unificar el vot d'esquerres que, a més, permeti arribar al Congrés".

D'altra banda, l'assemblea menorquinista també ha valorat les negociacions per a una candidatura unitària al Senat amb el PSOE i Esquerra de Menorca, encara que, en aquest cas, Més per Menorca ha decidit mantenir les negociacions "fins a trobar una persona de consens que encapçali la coalició".

stats