Política 08/06/2023

Acord entre Ara Més i Sumar per a les generals, amb Vicenç Vidal com a candidat per Balears

Els partits que formen part de la plataforma illenca han de ratificar avui la iniciativa

2 min
El senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal.

PalmaAra Més i Sumar han arribat a un preacord per presentar una candidatura conjunta a les Balears, amb Vicenç Vidal com a cap de llista de consens. Una de les condicions que Sumar ha acceptat és que els representants de les Illes tinguin independència per defensar els interessos de l'Arxipèlag, encara que hi haurà un marc programàtic conjunt mínim, mitjançant el qual Ara Més donarà suport a una hipotètica investidura de Yolanda Díaz i a les línies generals de Sumar. La següent passa serà que la militància dels partits que formen part d'ARA Més –MÉS per Mallorca, Més per Menorca i Ara Eivissa– ratifiquin avui mateix la candidatura conjunta.

Ara Més ha fet públic aquest dijous un comunicat de premsa on s'assenyala que "el principal objectiu de la coalició amb Sumar és crear un gran bloc d'esquerres, en clau confederal, on els diputats de cada territori d'arreu de l'Estat tinguin llibertat de vot". En aquest sentit, es destaca que "la coalició serà el vertader vot útil d'esquerres per fer polítiques progressistes per a les Illes".

Inici dels contactes

Els contactes entre Ara Més i Sumar varen començar fa una setmana i han culminat quan falta un dia perquè finalitzi el termini per presentar coalicions. Aquesta candidatura conjunta en cap cas implicarà que la marca Ara Més desaparegui. Díaz ja havia tingut contactes en els mesos anteriors amb MÉS per Mallorca perquè, com Compromís o En Comú Podem, fos un dels partits que formàs part del seu projecte, però el partit de Lluís Apesteguia sempre havia deixat clar que la fórmula per a les generals era la d'Ara Més.

"Cal posar Ara Més en el centre de la coalició, com a formació d'esquerres que en determinat àmbit ha tingut un suport majoritari", va dir per la seva part aquest dimarts el portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, qui considerava condició sine qua non que els diputats de les Illes tinguin "una obediència estrictament balear", una condició que s'ha assolit en aquest acord.

stats