Eleccions 23-J
Política 06/06/2023

Vicenç Vidal es perfila com a candidat si culmina la coalició d'Ara Més i Sumar per al 23-J

El termini per a les negociacions acaba aquest dimecres

2 min
El senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal

PalmaVicenç Vidal serà probablement el candidat al Congrés si finalment hi ha acord entre Ara Més i Sumar per concórrer en coalició a les eleccions generals del 23 de juliol, i així es dona per fet a l'entorn de MÉS. El termini per enllestir les negociacions acaba aquest dimecres i es treballa contra rellotge per arribar a acords en temes importants que encara no estan tancats, segons assenyalen fonts properes a Ara Més. El treball se centra en uns acords programàtics mínims, i un dels punts que ja estarien clars és que el diputat o diputats per les Balears que puguin ser elegits gràcies a aquesta unió tindran independència per defensar els interessos de les Balears per damunt de lleialtats estatals.

"Cal posar Ara Més en el centre de la coalició, com a formació d'esquerres que en determinat àmbit ha tingut un suport majoritari", ha dit aquest dimarts el portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, després de reunir-se amb el PP. Segons el representant menorquí, els possibles diputats de les Illes han de tenir "una obediència estrictament balear", encara que participin "en una eventual investidura de la candidata de Sumar" o "donin suport genèric a les propostes d'aquest grup". Sobre el paper de Vidal com a cap de llista, Castells no ha volgut dir res "per elegància". "No és una decisió que em pertoqui a mi, sinó que es formalitzarà en el si de la coalició", ha afegit. També hi ha pendent la negociació d'una aportació econòmica per part de Sumar. "És absolutament prematur parlar d'això i és un aspecte totalment secundari. El que passa és que, quan hi ha una coalició, s'han de tractar aquests aspectes perquè les campanyes s'han de finançar", ha afegit Castells. El que és cabdal és que, si les Illes aconsegueixen un diputat que no sigui d'un partit de marca estatal, no hi hagi doble discurs i se centri a defensar els interessos de les Balears.

Des de l'anunci de Pedro Sánchez d'avançar els comicis, els equips negociadors de la plataforma de Yolanda Díaz i de la marca que aglutina l'esquerra sobiranista de les Balears han mantingut contactes informals, i fonts d'Ara Més afirmen que hi ha bona predisposició a "construir un projecte potent".

stats