Política 13/11/2019

La Junta Electoral confirma el popular Jordi López Ravanals com a senador per Menorca

S'ha imposat a la socialista Carme Garcia Querol per tan sols 26 vots de diferència

Iván Martín
1 min
Ravanals ha seguit amb intensitat les notícies que arribaven des de Palma.

MaóJordi López Ravanals s'ha convertit aquest dimecres de manera oficial en el senador per Menorca, després de l'escrutini del vot exterior efectuat a la Junta Electoral Provincial. La diferència entre el candidat del Partit Popular i la candidata del PSOE, Carme Garcia Querol, ha estat de 26 vots. En l'escrutini del vot exterior s'ha imposat la socialista amb 34 a favor, mentre que Ravanals n'ha sumat 25. Així, el representant popular s'ha erigit en senador gràcies a un total de 10.391 vots per 10.365 de Garcia Querol.

La polèmica ha sorgit quan el PSOE ha demanat a la Junta Electoral Provincial revisar els 975 vots nuls, petició que ha estat desestimada per l'òrgan administratiu. Jordi López Ravanals ha lamentat la manera de procedir dels socialistes: "Les regles de joc s'han de respectar tant si perds com si guanyes. Si ells pensen que els vots nuls no s'han comptat bé, els interventors havien de cursar reclamació. En qualsevol cas, el PSOE ha tingut 24 hores per impugnar-ho".

D'altra banda, el nou senador per Menorca ha reconegut que ha viscut amb "tranquil·litat" tot el procés d'escrutini, que ha durat tres dies. "He dormit més que mai, unes 7 o 8 hores diàries, perquè tenia la consciència tranquil·la i estava disposat a acceptar el resultat". Finalment, Ravanals ha recordat les prioritats per a la nova legislatura: "aconseguir un Règim Especial digne per a les Balears, garantir el 75% del descompte de resident en matèria de connectivitat i millorar amb el segon cable submarí amb Mallorca el subministrament elèctric per a Menorca".

stats