Eleccions
Política 19/06/2023

Jorge Campos: "M'han encarregat impulsar una llei que garanteixi l'escolarització en castellà a tots els territoris"

El que ha estat candidat del partit d'extrema dreta al Parlament serà el cap de llista de Vox al Congrés per Balears

2 min
El cap de llista de Vox al Congrés per Balears, Jorge Campos

PalmaEl portaveu de Vox a les Illes i candidat al Parlament en les passades eleccions, Jorge Campos, serà el cap de llista de la formació d'extrema al Congrés per Balears. Així ho ha anunciat el mateix Campos aquest dilluns en una compareixença en què ha recalcat que ha estat proposat per la direcció estatal del partit per encapçalar la candidatura. "És un orgull poder defensar els ciutadans de les Balears al Congrés. M'han encarregat impulsar una llei que garanteixi l'escolarització en castellà a tots els territoris". Amb tot, Campos ha explicat que la fins ara número 2 de la formació, Idoia Ribas, serà la portaveu parlamentària.

Campos ha confirmat que ja ha sol·licitat a la Mesa de la diputació permanent la retirada de la credencial de diputat electe. Aquesta decisió pot obrir un nou escenari en les negociacions per investir Marga Prohens com a presidenta del Govern. En aquest sentit, Campos ha assegurat que "estan encaminades" i ha afirmat que mai no ha demanat cap càrrec: "Sempre s'ha parlat de canvi de polítiques. Volem canvis, no càrrecs", ha subratllat.

Això contrasta amb el que ha transcendit fins ara de les converses entre el PP i Vox. El gran entrebanc a les negociacions és la presència o no del partit d'extrema dreta en el Govern. Prohens vol governar en solitari, després de treure més escons que l'esquerra, i Vox vol continuar el model de Castella i Lleó i el País Valencià, formant part del Consell de Govern. A la reunió de dimecres passat, la primera trobada oficial de la mesa de negociació, només es van constatar les semblances en termes econòmics, i no es va parlar ni d'educació ni de llengua. De fet, l'aspecte lingüístic és la línia vermella que ja ha imposat Santiago Abascal per avalar un Executiu a les Illes.

Aquest dilluns finalitza el termini per presentar les candidatures a les eleccions generals del 23 de juliol. Cal recordar que José Vicente Marí Bosó encapçalarà la llista del PP, Francina Armengol serà la número 1 del PSOE i Vicenç Vidal serà el cap de llista de la coalició d'Ara Més i Sumar.

stats