Política 03/06/2023

Armengol se’n va a Madrid i deixa la porta oberta sobre qui serà el cap de l’oposició

Tot i que Negueruela és el número dos de la llista, l'entorn socialista considera que Garrido està més ben posicionada

2 min
Francina Armengol durant el Consell Polític del PSIB-PSOE

PalmaL'encara presidenta en funcions del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha fet saber aquest dissabte que encapçalarà la llista del PSOE al Congrés dels Diputats per les Balears.

"Després del cop complicat de diumenge passat, ara toca col·locar cada peça on toqui. No toca posar-se de perfil. Hem de defensar des de Madrid tot el que s'ha aconseguit en aquests vuit darrers anys", ha dit Armengol davant el consell polític del PSIB-PSOE, reunit a la seu del carrer del Miracle de Palma.

Moments previs a l'anunci de Francina Armengol
Moments previs a l'anunci de Francina Armengol

La partida cap a Madrid d'Armengol deixa la porta oberta sobre qui liderarà l'oposició al Parlament de les Illes Balears. Tot i que Negueruela és el número dos de la llista, l'entorn socialista considera que Garrido està més ben preparada per fer aquesta tasca.

Qui ha estat consellera de Presidència durant aquesta legislatura, Mercedes Garrido, no apareix fins al lloc número cinc de la llista, per darrere de Iago Negueruela, Patricia Gómez i Llorenç Pou. Tot i això, és qui té més experiència política a les institucions de les Balears.

Iago Negueruela, qui ha estat conseller de Turisme, no ha batallat mai a l’oposició. Per això, Garrido acumula més punts per fer aquesta tasca que no qui és inspector de treball en excedència.

Mentre nuen no fan corda

Fonts oficials del PSOE matisen que qui liderarà l’oposició a les Balears serà la mateixa Armengol, de la mateixa manera que Prohens ho ha fet darrerament sent diputada a Madrid.

Sobre qui serà el portaveu parlamentari apunten que tot està per decidir, però avancen que els més preparats són Iago Negueruela, Mercedes Garrido, Pilar Costa i Marc Pons. La realitat és que un diputat al Congrés, com serà Armengol, ha de passar la meitat de la setmana a Madrid, i mentre nuen no fan corda.

Armengol és la quarta presidenta que deixa les Balears després de passar pel Consolat. Matas va ser ministre entre el 1999 i el 2003, Antich va ser diputat al Congrés entre el 2004 i el 2007 i Bauzá va ser senador entre el 2015 i el 2019, i llavors va ser elegit eurodiputat per Ciutadans, càrrec que encara ostenta, perquè les properes eleccions europees no seran fins al 2024.

stats