Política 12/06/2023

José Vicente Marí Bosó, número u de la llista del PP a les generals

El Comitè Electoral estatal ha designat el polític eivissenc, fins ara senador autonòmic

1 min
José Vicente Marí Bosó i Vicenç Vidal després de ser ratificats com a senadors pel Parlament

PalmaEl Comitè Electoral estatal del PP ha designat aquest dilluns José Vicente Marí Bosó com a cap de llista del partit a les Balears per a les properes eleccions generals del 23 de juliol, segons ha avançat Mallorcadiario i ha pogut confirmar l'ARA Balears. La legislatura passada, Marí Bosó va ser senador per designació autonòmica, juntament amb el representant de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal. Amb aquest nomenament, ja es coneixen tots els caps de llista dels partits illencs, llevat de Vox, que encara no ha fet cap anunci al respecte. Francina Armengol serà la número u del PSIB, i Vicenç Vidal encapçalarà la llista de la coalició de MÉS per Mallorca, Més per Menorca i Sumar, que va quallar la setmana passada després que l'assemblea dels ecosobiranistes hi donàs llum verda.

José Vicente Marí Bosó (Rafelbunyol, País Valencià, 1970) és llicenciat en Dret per la Universitat de València i té un màster en Auditoria Comptable. Va arribar al Govern de la mà de José Ramón Bauzá, qui el va designar conseller d'Hisenda i Pressupostos. L'any 2015 va assolir la presidència del PP d'Eivissa. En el Senat, Marí Bosó ha estat portaveu de la Comissió d'Hisenda i Pressupostos i vocal de les comissions d'Hisenda, Indústria, Turisme i Comerç, i de les Comunitats Autònomes. Cal recordar que Marí Bosó ha estat el segon eivissenc a encapçalar la llista dels populars a les generals després d'Abel Matures, que ho va fer l'any 1982 –a l'antiga Alianza Popular.

Fonts populars han assenyalat que encara no se saben els noms de les persones que completaran la llista i que aquesta setmana es donaran a conèixer.

stats