Política 11/11/2019

Jaume Font, d'El Pi: "Terol existeix i les Balears no"

El líder de la formació reitera la seva admiració pel PNB i el Partit Regionalista de Cantàbria i creu que a les Illes hi ha possibilitats d'un projecte similar

K. O.
1 min
Jaume Font, president d'El Pi.

PalmaEl president i portaveu parlamentari d'El Pi, Jaume Font, ha assegurat aquest dilluns que a les Balears existeix un espai per construir un projecte regionalista similar al del PNB al País Basc, el Partit Regionalista de Cantàbria i la nova sorpresa: Teruel Existeix. "No som un producte de la televisió com Ciutadans o Vox, nosaltres anam construint", ha dit Font, qui ha lamentat, però, que Terol Existeix tingui representació al Congrés i que a les Balears no hi hagi cap representació d'un partit que només sigui d'àmbit illenc.

Font ha afirmat que entre les formacions estatals sobra apel·lar a les "emocions superficials", perquè la realitat laboral i la capacitat de gestionar "són temes molt complexos". El portaveu ha destacat l'enfonsament de Ciutadans a tot l'Estat i ha ironitzat sobre el fet que per on "passa" José Ramón Bauzá fa perdre molts de vots, perquè l'expresident balear es va incorporar a la formació taronja. Font també ha dit que cal un centredreta que connecti amb la gent de les Balears, perquè "si hi ha un (Miguel Ángel) Revilla a Cantàbria, n'hi pot haver un aquí".

Tot i això, cal recordar que el regionalisme sumarà catorze anys sense ser decisiu en un sistema polític insular en el qual han aparegut partits nous com Podem, Ciutadans i Vox. En comicis anteriors, El Pi esperava augmentar la seva influència i ser determinant per formar pactes, recuperant el paper de l’extinta Unió Mallorquina (UM), però en les eleccions autonòmiques del 26 de maig El Pi va mantenir els mateixos resultats que el 2015, amb tres diputats al Parlament balear i tres consellers al Consell de Mallorca.

stats