Política 24/01/2022

Illa demana al PP i a ERC "respecte" a l'acord per la reforma laboral

Susana Mora consolida el seu lideratge al capdavant del PSOE Menorca

Iván Martín
2 min
La cúpula del PSOE Menorca tancant el 14è Congrés a Sant Lluís.

MAÓEl secretari general del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Salvador Illa, ha demanat aquest diumenge en el marc del 14è Congrés del PSOE Menorca, que el PP i ERC "respectin" el diàleg entre el govern espanyol i els agents socials per aprovar la reforma laboral. Illa ha fet aquestes manifestacions a la seva intervenció de clausura del congrés, que es va fer el cap de setmana a la sala Albert Camus de Sant Lluís: "És sorprenent que el PP i ERC vagin junts i expressin amb arrogància que la reforma i l'acord tancat no són suficients. Vostès representen més que la UGT o CCOO? El senyor Rufián representa millor els treballadors que el secretari general de la UGT a Menorca? Respectin el diàleg".

Sobre ERC, Illa ha acusat la formació independentista de no voler dialogar: "És curiós que ERC exigeixi diàleg entre Espanya i Catalunya i, en canvi, no ho practiqui i es negui a obrir un diàleg entre els mateixos catalans". A més, el secretari general del PSC aposta per una política d'acords en detriment de la "confrontació per dividir" i ha destacat el treball del govern espanyol de Pedro Sánchez: "És el primer de la història del país en coalició i s'estan afrontant les reformes des del diàleg i l'acord".

El Congrés del PSOE Menorca s'ha tancat amb el suport unànime a la figura de Susana Mora, que es presentarà per tercera vegada consecutiva a les eleccions al Consell de Menorca. Mora va agrair la presència d'Illa, es va comprometre a agermanar el partit illenc amb el PSC "pels vincles evidents entre Menorca i Catalunya" i va reivindicar les polítiques duites a terme: "Consolidarem el model sostenible i circular, en el qual el turisme no és un problema a gestionar, sinó una oportunitat".

stats