Política 16/04/2019

Guillem Balboa: "Volem derogar la reforma laboral del PP i impulsar una nova regulació salarial"

Veus progressistes ha presentat aquest dimarts les seves mesures per fer front a la precarietat laboral

Ara Balears
2 min
Imatge de Guillem Balboa a la presentació

PalmaEl candidat de Veus Progressistes al Congrés, Guillem Balboa, ha presentat aquest dimarts les mesures de la coalició per fer front a la precarietat laboral. Balboa ha assenyalat que hi ha dues grans passes inicials a fer: derogar la reforma laboral del PP i impulsar una nova regulació salarial. El número u de la coalició ha assegurat que "cap gerent no hauria de guanyar en un mes més del que guanyen els seus empleats en un any".

La coalició ha proposat que el sou màxim més alt en una empresa no ha de ser 12 vegades superior al més baix. "No es tracta només d'establir un sostre retributiu, sinó més aviat de fixar una aproximació entre la forquilla salarial", ha assenyalat Balboa. Per a Veus Progressistes, és "bàsic" apujar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins a la mitjana de la Unió Europea, a més de reduir la jornada laboral: "Aconseguirem més feina per a tothom i serà més fàcil conciliar la vida laboral i familiar".

El també batle d'Alaró ha subratllat que les prioritats de Veus Progressistes també van en la línia d'aconseguir eliminar la bretxa salarial entre dones i homes i reduir al mínim l'atur juvenil, un dels sectors de la població més afectats per la precarietat laboral. La proposta de la coalició en aquest àmbit és impulsar programes de formació i inserció laboral del jovent, posant el focus en els nous jaciments d'ocupació social i ambiental.

El candidat de Veus Progressistes ha assegurat "que molts volen que pensem que això és una utopia, però des de les Balears hem demostrat que és factible i que la vida de la gent millora si millora la qualitat de l'ocupació". Balboa ha recordat que tenir feina és un dret, com ho és també que sigui de qualitat: "Per això no només hem de fer desaparèixer la reforma laboral del PP, sinó fer-ne una de nova i acompanyar-la d'un nou estatut de treballadors que reflecteixi la situació actual".

stats