Política 07/02/2018

El Govern tanca el decret del català a la sanitat i hi insisteix: “Sense el B1, la plaça serà provisional”

Aquest dimecres els representants dels Acords pel Canvi i del Govern han comparegut al Parlament per retre comptes de la tasca feta aquesta legislatura

Jaume Ribas
1 min
Les representants del Govern, Pilar Costa i Fina Santiago, i els representants dels partits del Pacte, Andreu Alcover, Alberto, Nel Martí i David Abril.

PalmaEl Pacte ja ha tancat el nou esborrany de decret del català a la sanitat. L'ha presentat aquest matí a la mesa tècnica als sindicats i l'ha defensat en una roda de premsa en què també ha fet balanç dels més de dos anys i mig de legislatura.

La consellera Fina Santiago (MÉS) ha explicat que "sense el nivell B1 de català, la plaça serà provisional". Tot i que els més de 4.000 aspirants a obtenir un lloc de feina fix a l'IB-Salut no l'hauran d'acreditar per participar en les oposicions, sí que ho hauran de fer per consolidar el seu lloc de feina. Si no ho fan, no podran promocionar, ni demanar mobilitat, ni obtindran els complements per carrera professional, de manera que el lloc de feina que els professionals de la sanitat obtinguin de les oposicions serà "provisional".

El Govern considera "un gran avanç" el text que ha presentat als sindicats. Santiago ha reconegut que "alguns podran coincidir que demanam un requisit baix", tot i que ha defensat que "el B1 garanteix que els professionals entenguin els ciutadans".

La consellera Santiago ha exercit com a coportaveu de l'Executiu autonòmic i ha centrat bona part de la roda de premsa. La titular de Serveis Socials també ha insistit que "la prioritat és fer oposicions" perquè el Govern té la voluntat "d'estabilitzar la sanitat pública".

A més, Santiago creu que el decret que han presentat "respon a un consens social" i recorda que el darrer esborrany va topar amb l'oposició dels sindicats. "Volíem consens, que el decret tingués trajectòria i que la llengua no fos un elementsde conflicte", ha dit.

stats