Política 08/11/2022

El Govern nega que faci promoció turística a la WTM, una de les principals fires de promoció del sector

El conseller de Turisme, Iago Negueruela, assegura que "tots coneixen les nostres Illes"

2 min
Representants del Govern i el Consell de Mallorca, amb Francina Armengol, a un dels estands de les Balears a la WTM.

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha negat aquest dimarts que el Govern estigui fent promoció turística a la World Travel Market (WTM), una de les principals fires de promoció turística del sector. "No és fer promoció turística, no necessitam fer promoció perquè tots coneixen les nostres illes". Negueruela ha fet aquestes manifestacions a IB3 Ràdio just un dia després que el Govern anunciàs que Armengol aprofitarà la seva presència a la fira per reunir-se "amb operadors turístics, aerolínies i patronals del sector". I també després que el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, apuntàs que no era "capaç de dir que la presidenta i el conseller estiguin fent promoció turística". Cal tenir present que MÉS per Mallorca ha exigit aquesta setmana que el Govern no faci més promoció turística, encara que els pressupostos autonòmics del 2023 inclouen dos milions d'euros per promocionar el turisme a les Balears.

Segons el titular de Turisme, les reunions amb els touroperadors no són "estrictament promoció", perquè la WTM no obre les portes al públic en general, encara que ha reiterat que les Balears tenen la necessitat de començar la temporada turística del 2023 "com abans millor". Quant a les crítiques de MÉS, Negueruela les ha emmarcat en la lògica del període preelectoral. "Som en uns mesos que tots coneixem la situació", ha dit, a més d'assegurar que l'Executiu és "un govern seriós". Segons el conseller, malgrat que tothom coneix les Balears, les Illes han de continuar presents a les fires internacionals de turisme.

Negueruela també ha reiterat les previsions del Govern quant a l'inici de la temporada, que començarà el febrer a Mallorca i el març a les altres illes. D'aquesta manera, es podrà allargar fins als deu mesos de durada. Quant als preus, el conseller ha assenyalat que s'espera un augment d'aproximadament el 10% i ha insistit en la necessitat d'apujar els salaris.

stats