Economia 07/11/2022

Yllanes, sobre el viatge d'Armengol a Londres: "No som capaç de dir que estigui fent promoció turística"

El vicepresident ha defensat la presència del Govern a la World Travel Market de Londres després de les crítiques de MÉS

2 min
El vicepresident Juan Pedro Yllanes durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern.

PalmaEl vicepresident del Govern balear, Juan Pedro Yllanes, ha respost aquest dilluns a la crítica de MÉS per Mallorca perquè el Govern assisteixi a grans fires turístiques com la World Travel Market de Londres a fer promoció turística. Yllanes ha afirmat que "no és capaç de dir que la presidenta [Francina Armengol] i el conseller [Iago Negueruela] estiguin fent promoció turística", sinó que "hi han anat a mostrar que l'aposta de les Balears pel seu principal motor econòmic continua en marxa".

El mateix dia que comença la World Travel Market de Londres, el coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha "recomanat" que el Govern implementi la proposta de la seva formació de suprimir la promoció turística, "especialment a grans fires com la World Travel Market". En canvi, ha demanat que "centri la seva activitat en la gestió turística sostenible".

Yllanes ha defensat la presència d'Armengol i Negueruela a la fira durant la roda de premsa després del Consell de Govern en què s'ha aprovat el decret llei de mesures urgents per compensar la inflació a les Illes Balears. Es tracta de "l'escut social" per a l'hivern ja anunciat per la presidenta del Govern, Francina Armengol, en el Debat de Política General i que inclou mesures en matèria social, d'ocupació, d'energia, d'habitatge, d'educació i de conciliació. El decret inclou la gran majoria de les accions del pla de xoc, que són les que requereixen canvis legislatius, mentre que la resta entraran en vigor amb els pressupostos de 2023.

Nova llei per al comerç local

El Consell de Govern també ha aprovat el projecte de llei d'àrees municipals d'impuls comercial (AMIC) de les Illes Balears per potenciar el petit comerç i els centres urbans. L'objectiu és que els negocis petits s'associïn per crear àrees municipals comercials amb plans estratègics per millorar una zona o àrea determinada. Les AMIC es gestionen de manera autònoma i actuen amb responsabilitat financera pròpia.

stats