Política 13/10/2021

El Govern investiga paral·lelament a la policia les denúncies d'assetjament al Centre de Tecnificació Esportiva

Fina Santiago explica que els tècnics continuaran contractats fins que hi hagi una resolució ferma, malgrat que se'ls ha apartat de la feina

1 min
La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago.

PalmaLa consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha assenyalat aquest dimecres en el ple del Parlament que el Govern investiga de manera paral·lela a la policia les denúncies d'assetjament al centre de Tecnificació Esportiva (CTEIB). Santiago ha respost a una pregunta del diputat del PP Toni Fuster, qui ha fet pública la seva preocupació per uns fets "molt greus" i ha demanat quines mesures i protocols s'estan aplicant.

Santiago ha explicat com s'han desenvolupat els fets des que la Conselleria va conèixer el 29 de setembre la denúncia d'una esportista sobre "conductes inadequades i sexualitzades" per part de dos tècnics. Segons ha indicat la titular d'Afers Socials i Esports, l'1 d'octubre es va obrir un expedient informatiu i es va convocar la comissió ètica. Tres dies després, un altre esportista va registrar un escrit identificant-se com a testimoni de la denunciant, i a partir d'aquest moment l'expedient informatiu es va convertir en disciplinari. Els tècnics denunciats varen saber que se'ls havia obert expedient el 6 d'octubre. A partir d'aquest moment, se'ls va apartar de la feina, encara que, segons ha apuntat Santiago, "se'ls ha de mantenir el contracte fins que hi hagi una resolució ferma".

La consellera també ha explicat que la Policia Nacional ha sol·licitat informació sobre aquest cas i ha remarcat que la investigació del Govern garantirà "el dret a la intimitat" dels esportistes que han denunciat els fets. La denúncia es va presentar davant de la policia el 30 de setembre, amb qui el Govern manté la "màxima col·laboració", segons Santiago, qui ha reiterat que la Conselleria "investiga els fets al marge del que estableixi la denúncia".

stats