Política 03/04/2020

El Govern destina 4,7 milions d'euros al manteniment de la xarxa ferroviària de Mallorca

L'objectiu és garantir el funcionament correcte del servei públic

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu de l'estació Intermodal de Palma

PalmaEl Govern ha aprovat autoritzar a Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) una despesa de 4,7 milions d’euros per iniciar les tasques de manteniment integral de les instal·lacions i els elements associats a l’electrificació i l'alta tensió de la xarxa de tren.

El Consell de Govern ha resolt que, per aquest cas, s’ha d’aixecar la suspensió general dels procediments administratius vigent durant l’estat d’alarma, perquè s’entén que es tracta d’un contracte necessari per al funcionament correcte del servei públic ferroviari que presta SFM.

La finalitat del contracte és mantenir en tot moment en condicions d’utilització correcta tant els equips que componen la infraestructura que subministra energia elèctrica per a tracció a la xarxa ferroviària i metropolitana de SFM, com les instal·lacions d’alta tensió, amb la finalitat que sempre estiguin en perfecte estat de funcionament i que es garanteixi la seguretat i la fiabilitat del servei. Entre altres actuacions, suposa el manteniment de la catenària i també de les subestacions de tracció.

Per al nou contracte, SFM demanarà a les empreses un increment del personal de manteniment, de manera que es garanteixi no tan sols el manteniment preventiu de tots els elements (tasca que habitualment es duu a terme de nit, quan no hi ha servei), sinó també equips suficients de manteniment correctiu de dia que puguin intervenir ràpidament davant qualsevol eventualitat.

Així mateix, en un segon acord que també afecta SFM, el Consell de Govern ha autoritzat l’empresa a iniciar l’expedient per licitar el contracte de subministrament de noves rodes per als trens de la sèrie 8100. La despesa és d’1,4 milions d’euros.

stats