Mobilitat
Política 16/08/2022

El Govern anticiparà les bonificacions del transport públic a les Pitiüses i Menorca

L'Executiu vol facilitar així la reducció de les tarifes a partir de l'1 de setembre, en espera de signar un protocol i un conveni amb l'Estat

2 min
El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, en la roda de premsa d'aquest dimarts

PalmaEl Govern anticiparà ajuts directes als consells insulars d'Eivissa, Formentera i Menorca per fer front a les bonificacions al transport públic per carretera d'aquestes tres illes. En el cas de Mallorca, la titularitat del sector, a més del transport ferroviari, ja és del mateix Executiu illenc. Així, el Govern vol facilitar la reducció de les tarifes que es començarà a aplicar a partir del pròxim 1 de setembre, i fins al 31 de desembre, a l'espera de signar un protocol i un conveni amb el govern estatal per concretar les quanties que rebran les Illes per implantar les bonificacions.

Els consells insulars que tenen les competències en matèria de transport públic podran reduir les tarifes en més d'un 70% en els abonaments i títols multiviatge, tenint en compte que l'Estat ha incrementat la subvenció del 30% al 50%. La mesura anunciada pel conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, s'ha inclòs en el decret que dona peu a la gratuïtat de l'etapa educativa dels dos als tres anys. A més, després d'haver-se establert el marc jurídic, Marí ha apuntat que d'aquí a uns dies el Govern es reunirà amb els consells per aclarir el mecanisme de transferència i les quanties.

Fins al moment no s'ha donat una xifra exacta del que suposarien aquestes bonificacions a les tres illes, sinó que es "determinaran d'acord amb els criteris objectius i la metodologia establerta" en el decret llei 11/2022 del govern estatal, que tractava les bonificacions al transport públic en què inicialment les Balears es trobaven excloses.

Augment de targetes intermodals

Marí també ha assenyalat que des que es va anunciar la gratuïtat del transport ferroviari a Mallorca i les bonificacions al transport per carretera s'ha notat un increment de l'emissió de targetes intermodals, amb un total de 270.000 targetes en aquests moments. Aquest fet ja es va veure arran de l'increment de freqüències previst en el pla de xoc del Govern per fer front a les conseqüències de la guerra d'Ucraïna.

stats