Transport
Economia 03/08/2022

Més de 230.000 usuaris es beneficiaran de les bonificacions al transport públic

El Govern estima invertir més de tres milions d'euros a executar els descomptes

2 min
Dos trens del Servei Ferroviari de Mallorca (SFM).

PalmaEl Govern preveu que 230.000 usuaris, que actualment ja disposen de la Targeta Intermodal, es beneficiaran de la bonificació del transport públic, que entrarà en vigor dia 1 de setembre; a més, aquests se sumen als 39.000 que ja gaudeixen de la gratuïtat fins als 17 anys. En total, la Conselleria de Mobilitat estima invertir més de tres milions d'euros en les diferents rebaixes del preu dels bitllets.

La bonificació del transport públic a les Balears serà diferent a cada illa. Per una banda, seguint la línia del govern espanyol amb la gratuïtat de la xarxa ferroviària de Renfe, viatjar amb els Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) –tren i metro– serà 100% gratuït. En aquest cas, la Conselleria de Mobilitat estima invertir uns 1,6 milions d’euros. 

Però la bonificació anirà més enllà. S'aplicarà un descompte del 50% per a tots els usuaris de les línies d'autobusos del TIB a Mallorca, amb una inversió d'uns 1,7 milions d’euros per executar-lo. A les altres illes, on la competència és dels consells insulars, el descompte serà del 70%, on el govern espanyol es farà càrrec d'un 20% més del que havia anunciat.

Cal recordar que aquesta mesura, aplicada sobre el transport públic local i autonòmic, que el president espanyol, Pedro Sánchez, va avançar el 26 de juny, deia que l'Estat es podria fer càrrec del 30%, mentre que el 20% restant quedava en mans de les comunitats. En aquest cas, els percentatges serien 50% per a l'Estat i 20% per a les administracions de Menorca, Eivissa i Formentera.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha declarat que al Govern estan "molts satisfets de la negociació que hem pogut obtenir amb el govern espanyol". "Les Balears hem aconseguit més que qualsevol territori", ha afirmat recordant que les Balears són l'"única comunitat" on el servei ferroviari que es bonifica no és de Renfe.

stats