Transport
Política 02/08/2022

El tren serà gratuït també a Mallorca a partir de l’1 de setembre

Pedro Sánchez ha anunciat que el govern espanyol bonificarà el 100% del transport ferroviari a l'illa

2 min
El president del govern espanyol en el seu discurs a l'Almudaina.

PalmaEl president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts al palau de l’Almudaina que l’Executiu de l’Estat bonificarà el 100% del cost del transport ferroviari també a Mallorca, ja que és l'única illa de l'Arxipèlag que té aquest servei.

L'arxipèlag canari també es beneficia de les mesures anunciades aquest migdia per complementar les del Reial decret llei de resposta a l'impacte de la guerra a Ucraïna. En el seu cas, el govern espanyol augmentarà del 30% al 50% la bonificació del transport de 'guaguas' canàries. Així, Madrid pretén compensar els territoris que "no s'havien vist reconeguts en aquestes mesures", ha declarat Sánchez.

Respecte del transport públic terrestre, cal recordar que se'n bonificarà el 30% i les comunitats i els ajuntaments podran decidir si ho volen augmentar fins al 50%. Precisament, l'Ajuntament de Palma ja va anunciar el mes passat que a partir de l'1 de setembre reduirà a la meitat el preu dels abonaments de l'EMT.

El REB i el futur d'Armengol

Qüestionat per la situació en què es troba la part fiscal del Règim Especial de les Illes Balears (REB), Sánchez no ha volgut fer cap precisió i ha recordat "estan garantits 600 milions d'euros de transferència durant els cinc anys vinents". Cal recordar que aquesta mesura encara està tramitant-se al Congrés dels Diputats.

Preguntat sobre el futur de Francina Armengol com a presidenta del Govern balear, Sánchez ha estat clar: "Tindrà tot el meu suport i desig no només que repeteixi, sinó que obtengui una majoria encara més amplia que li permeti desplegar tota la seva acció de govern". "La presidenta Armengol, al llarg dels anys que duu al capdavant del Govern, ha impulsat una política ambiental i industrial que pot situar Balears com l'avantguarda de la nova economia verda a Espanya i Europa", ha defensat.

stats