Societat 18/07/2022

Els abonaments de l'EMT valdran la meitat a partir de setembre

Aquesta mesura s'estendrà fins més enllà del 31 de desembre

2 min
Autobús de la EMT

PalmaL'Ajuntament de Palma reduirà a la meitat els abonaments de l'EMT a partir de dia 1 de setembre. Així ho ha explicat aquest dilluns el batle de Palma, José Hila, juntament amb el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, i el gerent de l’EMT Palma, Mateu Marcús, en una roda de premsa. Aquesta mesura s'estendrà fins més enllà del 31 de desembre i el batle ha remarcat que la intenció és continuar reduint durant el 2023 el preu en un percentatge que encara s'ha d'estudiar.

Així, a partir del mes de setembre, la targeta de 20 viatges, que ara costa 13 euros, passarà a costar 6,5 euros i suposarà pagar una mitjana de 35 cèntims per viatge. A més, es podran fer tots els viatges que es vulgui al mes per 18,5 euros, quan el preu actual és de 37 euros. Per perfils, els estudiants i universitaris podran viatjar tantes vegades com vulguin per 10 euros al mes enlloc dels 20 que paguen ara; les persones jubilades, per 3,5 euros enlloc de 7 i les famílies nombroses viatjaran per 5 euros al mes. Per la seva part, els bitllets simples mantindran el preu.

Els preus dels abonaments amb els descomptes.

Hila ha remarcat que han "de seguir estant devora la ciutadania per ajudar a combatre l’increment de preus actuals ocasionats per la guerra a Ucraïna". En aquest sentit, ha assegurat que aquesta iniciativa  “beneficia de forma directe als usuaris habituals del transport públic i afavoreix que, els que no l’utilitzen, ho provin”.

Aquests preus s'han d'aprovar aquesta setmana al Consell d’Administració extraordinari de l’EMT Palma, han de passar per Junta de Govern i s'han d'aprovar al ple d’aquest mes de juliol per poder entrar en vigor dia 1 de setembre. Cal recordar que aquesta mesura forma part del paquet d'actuacions anunciades pel govern estatal per combatre la inflació i la pujada de preus dels carburants. Tot i que la subvenció estatal era per reduir un 30% el preu dels abonaments, l'Ajuntament de Palma ha assumit un 20% més per poder reduir a la meitat el preu. El cost total de la mesura és d'1,4 milions d’euros. 

stats