Política 14/12/2020

El Govern crea una guia per ajudar els ajuntaments a aplicar la de Llei de residus

En el document es detallen mesures que han d'aplicar les administracions públiques

Ara Balears
1 min
A Balears, pràcticament s’ha duplicat la quantitat de residus plàstics recollits els darrers set anys.

PalmaEl Govern balear ha presentat aquest dilluns les guies interpretatives de la Llei de residus i sòls contaminats per als ajuntaments i instal·lacions públiques. La publicada durant aquest mes de desembre és la tercera de les quatre guies editades per la Conselleria de Medi Ambient i Territori per facilitar l’aplicació dels canvis previstos per a 2021 de manera senzilla.

En el document, destinat a les administracions públiques, es detallen les mesures que s’hi han d’aplicar per al compliment de la llei, com la compra pública de productes de neteja naturals o amb certificació ecològica, la separació de residus en origen i la distribució d’aigua a través de fonts d’aigua potable, entre d'altres.

A través d'un comunicat, l'Executiu balear ha destacat el paper de les administracions públiques com a "exemple per a la ciutadania" i el dels ajuntaments com a "institució més pròxima, des de la qual es pot treballar de manera gairebé directa amb la gent i fer-la partícip d’aquest canvi de model".

Cal recordar que durant el mes de novembre es varen presentar les guies per al sector HORECA i per al comerç que, juntament amb aquesta i la de la ciutadania, permetran que tots els sectors socials implicats coneguin com s’aplicarà la llei en la seva totalitat.

stats