Política 05/11/2016

Francisco Camps i els seus afins inviten Isabel Bonig a un dinar de reconciliació amb l'actual direcció del PP valencià

El sector pròxim a l'expresident valencià s'ha mostrat molest pel tracte dels responsables del partit de l'era post-Camps

Salva Almenar
2 min
Isabel Bonig va seure junt a Francisco Camps, qui amb freqüència es reuneix a dinar amb antics diputats i col·laboradors dels seus governs.

ValènciaEl temps cura totes les ferides. O, almenys, quasi totes. Això és el que han d'haver pensat els diputats i responsables del Partit Popular valencià afins a l'expresident del partit i de la Generalitat Francisco Camps, que ara han iniciat un moviment d'aproximació a l'actual direcció de la formació per tractar de refer uns ponts que es van trencar des que Alberto Fabra, primer, i Isabel Bonig, després, decidissin prescindir de tots ells en la reconstrucció del PP.

Aquests dirigents van patir les conseqüències de la dimissió de Camps i de la metàstasi de la corrupció durant el seu mandat. Així, quan l'expresident va deixar el càrrec a les portes del judici de Gürtel pel cas dels vestits i el castellonenc Fabra va prendre les regnes del partit, va començar el seu aïllament fins a quedar del tot al marge de la primera línia política. Aquest èxode forçat va molestar els diputats i consellers que van estar a prop de Camps i que van considerar injust el tracte que va rebre l'expresident i, per consegüent, ells mateixos.

Ara, passat el temps i amb molta menys tensió en el si del partit, Camps i els seus afins volen, almenys, que l'actual direcció del PP valencià els reconegui la feina que al seu dia van fer pel projecte de la formació conservadora. I per aconseguir-ho, el primer pas és reprendre les bones relacions amb els actuals responsables del partit.

Amb aquest objectiu, segons ha pogut saber l'ARA, un grup d'exdiputats i exconsellers del PP amb Francisco Camps com a amfitrió va celebrar divendres en un cèntric restaurant de València un dinar al qual va estar invitada la presidenta del partit, Isabel Bonig. La líder del PP valencià no va poder compartir taula amb Camps i amb un nodrit grup d'excàrrecs per qüestions d'agenda, però sí que hi va acudir al cafè.

Entre els comensals hi havia estrets col·laboradors de l'expresident de la Generalitat com la seva exconsellera d'Agricultura Maritina Hernández, l'expresident de la Diputació de València Fernando Giner o els exdiputats de les Corts Valencianes Andrés Ballester, Eduardo Ovejero, Marisol Linares, Elena Bonet, María Fernanda Vidal, María José García, Mari Carmen Amorós i Esther Franco. Aquesta nòmina d'excàrrecs del PP valencià és habitual que es reuneixin amb certa freqüència.

Fonts pròximes a Isabel Bonig han explicat a l'ARA que la presidenta del PP valencià va acceptar de bon grat la invitació d'aquest grup de militants que ja no estan en política activa. Amb tot, Bonig va considerar que com a presidenta del partit cal escoltar tots els militants i per això va acudir al cafè.

La intenció dels convocants del dinar era transmetre a la presidenta del partit el seu descontent per la taula rasa que va fer el partit amb tots els que representaven l'anomenat 'antic PP' i posar en valor el seu treball, eclipsat en molts casos pels que ells consideren casos aïllats de corrupció.

stats