Política 06/08/2020

L'associació espanyolista Foro Baleares denuncia Toni Noguera per injúries al rei i la Corona

Segons l'entitat, la mediatització del cas de Joan Carles I és "un intent més del govern espanyol d'ocultar la seva nefasta gestió de la crisi del coronavirus"

Maria Llull
2 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Toni Nooguera

PalmaL'associació espanyolista Foro Baleares ha denunciat davant la Fiscalia el coordinador de MÉS per Mallorca, Toni Noguera, per injúries al rei i la Corona, segons ha anunciat l'entitat mitjançant un comunicat, per les seves declaracions sobre el cas que afecta Joan Carles I i la seva fugida d'Espanya. L'entitat fa referència a unes declaracions de Noguera, que daten del 4 d'agost, en què el coordinador ecosobiranista considera "surrealista" que "el rei emèrit se'n vagi d'Espanya" i "una mostra que la Corona és una institució poc democràtica". "En la família reial s'ha generat una dinàmica de corrupció molt important", va afegir Noguera, segons l'associació.

A més, Foro Baleares ha denunciat la presidenta del BNG, Ana Pontón, per haver demanat que "jutgin els Borbons per lladres i per corrupció"; el vicepresident de la Generalitat de Catalunya i coordinador d'ERC, Pere Aragonès, per haver dit que "els Borbons són una organització criminal"; i la presidenta d'Adelante Andalucía, Teresa Rodríguez, per haver declarat que "Joan Carles I és un lladre, però el seu fill Felip VI també".

Així mateix, l'entitat ha considerat en el seu comunicat que "la mediatització del cas de Joan Carles I és un intent més del govern d'Espanya d'ocultar la seva nefasta gestió de la crisi del coronavirus". "El tema mediàtic que ocultava la gestió de Sánchez i els seus socis fa uns mesos era Franco, ara és el rei Joan Carles. Des de Foro Baleares no ho tolerarem", acaba el comunicat.

MÉS, ERC, BNG i Adelante Andalucía es reafirmen

Per part seva, MÉS per Mallorca, ERC, BNG i Adelante Andalucía han fet públic un comunicat conjunt en el qual es reafirmen en les seves crítiques a la monarquia i en el seu "compromís republicà". "Arran de la denúncia interposada pel grupuscle d'extrema dreta Foro Baleares a Antoni Noguera, Pere Aragonès, Ana Pontón i Teresa Rodríguez, les quatre forces responem conjuntament que no ens deixarem intimidar per una denúncia que no té cap ni peus i que és un intent de coartar la llibertat d'expressió", diu la nota de premsa.

Segons aquests partits, "la monarquia és una institució espoliadora i corrupta, i la màxima garant del règim del 78". "Les quatre forces sempre hem expressat el nostre compromís republicà i la nostra denúncia a la Casa Reial i tot el que representa", continua el text, en el qual també demanen que "Joan Carles de Borbó respongui davant la justícia".

"Condemnam que hagi fugit i exigim que retorni tot allò que ha robat", demanen els partits, els quals asseguren que continuaran "treballant de manera plural i democràtica per tombar la monarquia i el règim del 78, i construir un futur solidari, feminista i sobirà als nostres pobles".

stats