Política 17/07/2019

Fina Santiago sobre el tancament de l'alberg de la Victòria: "L'antic Govern va pecar d'optimista"

La consellera d'Afers Socials i Esport del Govern assegura que el tancament és "una qüestió de seguretat"

Ara Balears
2 min
La consellera Fina Santiago a la roda de premsa

PalmaFina Santiago ha explicat a l'ARA Balears que s'ha decidit tancar l'alberg de la Victòria per una "qüestió de seguretat" i ha apuntat que "no vam ignorar l'informe del mes d'abril, però l'antic Govern va fer unes previsions, tal vegada, massa optimistes pensant que els problemes podrien solucionar-se i no ha estat així". La consellera d'Afers Socials i Esport ha defensat el tancament de l'alberg assegurant que "no sabem quan podrem resoldre els problemes que s'exposen a l'informe i hem decidit tancar-lo per evitar mals majors". Tot i això, Santiago ha informat també que compareixerà a final de juliol amb l'objectiu de "donar les explicacions necessàries al Parlament i a la ciutadania".

La consellera d'Afers Socials i Esport ha volgut remarcar també que aquest tancament no afecta la funcionalitat de l'alberg per complet, ja que "la zona de tendes de campanya, la cuina, el despatx d'oci, els menjadors i els espais de lleure i esports funcionen".

Pel que fa a la seva Conselleria i als objectius i projectes polítics que està previst que es duguin a terme durant la legislatura, Santiago, igual que varen fer tant Antich com Yllanes, ha remarcat la necessitat de formar govern a Madrid, perquè "la interinitat del govern central ens suposa un sobreesforç a les comunitats en temes de dependència". Santiago ha parlat d'objectius com els equipaments, els programes per a familiars cuidadors, ampliar la forquilla de beneficiaris de rendes socials i ajudar els joves i fer feina per "la inserció social".

Santiago també ha parlat sobre la crisi de MÉS per Mallorca. "S'ha de fer una renovació dins el partit, no només s'han de canviar dos noms", ha dit. Amb referència al seu futur dins la formació, Santiago ha inicat que "d'aquí a quatre anys no tenc intenció de presentar-me a cap càrrec ni ser candidata a res".

stats