Política 15/07/2019

Juan Pedro Yllanes: "A mi no em serveix de res ser vicepresident de manera simbòlica"

El vicepresident del Govern ha parlat de les seves funcions i dels objectius de la seva Conselleria

Ara Balears
2 min
Juan Pedro Yllanes: “Si és necessari per formar govern, parlarem amb 
 El Pi”

PalmaJuan Pedro Yllanes ha parlat aquest dilluns del futur del Govern balear i estatal al programa 'Al Dia' d'IB3 Ràdio. El vicepresident del Govern balear ha parlat de les funcions que tindrà durant aquesta legislatura i ha remarcat que "a mi no em serveix de res ser vicepresident de manera simbòlica". Yllanes ha explicat que "ser el vicepresident no vol dir dur només uns galons". "Una de les meves tasques és ocupar el lloc de la presidenta quan ella no hi sigui", ha sentenciat.

Yllanes ha assegurat també que aquest divendres "tindrem l'organigrama polític de les Illes Balears complet" i, pel que fa a la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, ha informat que "avui mateix tindrem l'organigrama de la Conselleria complet" i ha afegit que "ja tenim una reunió prevista amb la UIB i una altra amb la CAEB"

Amb referència a les mesures energètiques i climàtiques que es duran a terme durant la legislatura, Yllanes, igual que ho ha fet Antich, ha remarcat la necessitat que es formi govern a Madrid perquè "no es poden prendre grans decisions amb un govern en funcions". Tot i la situació actual del govern estatal, Yllanes ha remarcat que "apostam per una energia renovable i el nostre objectiu és aconseguir l'eficiència energètica". El vicepresident del Govern balear ha marcat també un objectiu a llarg termini: "L'any 2030 volem arribar al 35% de producció energètica amb energies renovables".

Pel que fa a la ruptura de les negociacions entre el PSOE i Podem que Pedro Sánchez ha fet pública aquest dilluns, Yllanes ha assegurat que "és una molt mala notícia" i ha remarcat que "el millor per governar és tenir una àmplia majoria al Parlament, igual que la tenim aquí, a les Illes Balears, i la ruptura d'aquestes negociacions és molt dolenta per a la ciutadania".

Durant l'entrevista, Yllanes ha reconegut que divendres passat es va discutir amb Negueruela, però ha volgut llevar importància a l'assumpte i ha assegurat que "som el primer sorprès amb allò que va passar fa uns dies, però crec que ja no li hem de donar més voltes, hem de fer feina". Sobre la suposada frase amb la qual Yllanes acabà la discussió ("que ho arregli la presidenta"), el vicepresident del Govern balear ha assegurat que "Negueruela i jo tenim capacitat per posar-nos d'acord sense cap mediador".

stats