Política 04/04/2016

Félix de Azúa: "En alguns llocs prefeixistes com Catalunya s'ensenya l'esperit nacional i a odiar l'enemic"

L'acadèmic de la RAE també ha tornat a replicar a Ada Colau assegurant que a l'alcaldessa de Barcelona "les peixateres deuen semblar-li una cosa espantosa, perquè li ha dolgut molt" que li digués que hauria de fer de peixatera

Ara
2 min
Félix de Azúa afirma que Ada Colau hauria d’estar “servint en una peixateria”

BarcelonaFélix de Azúa ha tornat a escometre contra el sistema educatiu català. En una entrevista a Vozpópuli l'acadèmic de la RAE ha dit textualment "Els nens petits no aprenen res a l'escola o els instituts. Aprenen ideologia, sobretot en alguns llocs prefeixistes com Catalunya, on se'ls ensenya l'esperit nacional i a odiar l'enemic." La periodista, després d'aquestes paraules, ha preguntat: "Realment creu el que està dient?". Pregunta a què Félix de Azúa ha respost "Sí. Esclar."

L'escriptor, nascut a Barcelona, va ser protagonista fa dues setmanes d'unes polèmiques declaracions en què assegurava que "l'educació a Catalunya està en mans de talibans. Consisteix a ensenyar odi a Espanya i a allò que és espanyol".

En l'entrevista publicada a Vozpópuli Azúa també ha tornat a parlar de l'alcaldessa de Barcelona assegurant que és Colau qui ha humiliat les peixateres: "A Ada Colau les peixateres deuen semblar-li una cosa espantosa, perquè li ha dolgut molt" que li digués que hauria de fer de peixatera. L'acadèmic de la RAE ha seguit parlant de Colau amb frases com "què entendrà per misogínia una dona que quasi no té estudis?" o dient que l'alcaldessa no és feminista, sinó que és "mujerista".

No han passat ni quatre dies des que l'acadèmic de la RAE va afirmar que Colau hauria d'estar "servint en una peixateria". L'alcaldessa de Barcelona, per la seva banda, es va fotografiar aquest dissabte amb venedors i venedores de peix del mercat de la Concepció i va publicar les imatges al seu compte de Twitter amb la frase: "Orgull de dones treballadores i orgull de mercats".

El diari digital infoLibre ha iniciat una petició a Change.org que ja té més de 40.000 signatures on demanen que la RAE exigeixi la dimissió de Félix de Azúa "per les seves declaracions masclistes contra Colau".

stats