Partits
Política 19/11/2022

Feijóo, a Palma: "Les Illes necessiten governar sense la dictadura de les minories"

El president del Partit Popular ha conclòs aquest dissabte la conferència política de la formació a Mallorca

3 min
El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, aquest dissabte a Palma.

Palma"Aquestes illes necessiten governs millors. Necessiten una majoria per governar sense dependre de la dictadura de les minories". Així ha animat el president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, la líder dels populars a les Illes, Marga Prohens, en la seva carrera cap a les properes eleccions estatals, el 2023.

Feijóo ha conclòs aquest matí la conferència política que ha fet el PP a Palma, en la qual han participat membres del partit de tot Espanya entre divendres i dissabte. "No conec cap partit que hagi estat a l'oposició que no l'hagin criticat. Ser criticat val la pena, estam en el bon camí", ha declarat el dirigent popular al final de la seva intervenció.

Amb tot, ha advertit Prohens: "No et fiïs de les enquestes, treballa cada dia". "He vist les enquestes i anam bé. Però si em permets un consell: la primera vegada que em vaig presentar el 2009 a Galícia no hi havia cap enquesta que digués que guanyaria", ha afegit. "Tot i que les enquestes diguin que anem bé, no et fiïs. Treballa cada dia com si no tinguéssim un sol vot", ha insistit Feijóo.

Aquesta referència a les Balears i el missatge adreçat a Prohens han estat els únics punts del discurs de Feijóo que han girat entorn de l'Arxipèlag. La resta de la seva intervenció s'ha centrat en els temes d'actualitat: la crisi econòmica, la derogació del delicte de sedició, la "invasió de migrants a Melilla" i, sobretot, la llei del "només sí és sí", del Ministeri d'Irene Montero.

La llei de Montero i la crisi

En aquest darrer tema s'ha detingut durant una bona estona per insistir en la "supèrbia" i "frivolitat" del govern de Pedro Sánchez. "Acusar els jutges de fatxes amb toga o masclistes és impropi d'una democràcia occidental", ha denunciat el popular. En recordar les paraules amb què es va expressar Sánchez sobre la llei, tota l'audiència ha esclatat a riure: "Exemple de conquesta feminista que han de copiar tots els països".

Prèviament, ja havia captat visiblement l'atenció dels assistents amb un altre joc de paraules: "Una cosa són els contes i una altra, els comptes", en referència a la crisi econòmica i els pressupostos generals de l'Estat. "Espanya és el país europeu que pitjor ha gestionat la crisi econòmica. Això fa mal com a espanyol", ha lamentat.

"Invasió de migrants"

Cap al final de la seva intervenció, Feijóo s'ha referit a "la invasió dels migrants a Melilla" per dir que "el govern va mentir", tal com "s'ha sabut en els darrers dies". Seguidament, ha esmentat un altre anunci recent del govern espanyol, el de la derogació de delicte de sedició. Segons Feijóo, l'objectiu és "afavorir els seus socis i desprotegir la democràcia". "És la primera vegada que un condemnat amb una sentència ferma pel Suprem té la capacitat de reformar el codi penal i esborrar el delicte que ha comès", ha dit.

Prohens aposta per "l'individu"

Per la seva banda, Prohens –que ha intervingut abans de Feijóo– ha defensat el seu projecte, que consisteix a "posar l'individu al centre de l'acció política, com un únic protagonista i amb el seu propi projecte de vida". Aquesta és la proposta de la popular, davant un Govern que "en els darrers vuit anys ha estat incapaç de resoldre els principals problemes d'aquesta comunitat", ha manifestat.

Així, Prohens ha apostat per "un futur que s'escriu en lletres de turisme, de pagesia, però també de sostenibilitat, de noves tecnologies, de benestar i ambició". Davant d'una audiència d'unes 600 persones, la dirigent ha alternat el català i el castellà per adreçar-se al públic.

stats