Eleccions
Política 18/11/2022

Prohens s'emmiralla en Andalusia per afrontar les eleccions de 2023

La política fiscal ha centrat la primera jornada d'una conferència política que el partit no feia des del 2015

2 min
La presidenta del PP balear, Marga Prohens, i la secretària general del PP estatal, Cuca Gamarra

PalmaLa majoria absoluta aconseguida per Juanma Moreno a Andalusia, la comunitat més poblada d'Espanya, amb més de 8 milions d'habitants, va girar la mirada del PP balear cap a aquesta regió. Una comunitat que ha fet fins a cinc rebaixes fiscals, i amb un conseller d'Hisenda, Juan Bravo, que amb l'arribada d'Alberto Núñez Feijóo a la presidència del partit s'ha convertit en el seu cervell econòmic. Aquest divendres el PP illenc ha inaugurat una conferència política que no es feia des del 2015, i Bravo ha participat en la taula rodona econòmica per explicar la seva gestió a Andalusia.

A més, aquest dissabte, abans de la clausura de la conferència amb el discurs de Feijóo, serà el batle de Màlaga, Francisco de la Torre, qui conversarà amb el candidat a la batlia de Palma, Jaime Martínez. De la Torre porta des del 2000 al capdavant de la ciutat andalusa, i el PP balear vol emmirallar-se en Andalusia per afrontar les eleccions de la capital balear i les autonòmiques. La intervenció de Bravo ha suposat l'exemplificació de les polítiques fiscals que vol dur Marga Prohens a les Illes: rebaixes fiscals i simplificació administrativa. En aquest sentit, la presidenta del PP illenc ja ha anunciat que bonificarà el 100% de la quota dels autònoms els dos primers anys.

La conferència política, feta a l'Hipotel Platja de Palma, i que ha tingut quasi mig miler d'assistents entre afiliats, batles i càrrecs del partit, l'ha oberta la secretària general del PP balear, Sandra Fernández. "Som un partit amb l'objectiu de convertir-se en l'alternativa, amb un programa electoral quasi acabat", ha afirmat. Fernández ha posat l'economia en el centre de debat, reiterant les paraules de diferents dirigents populars per criticar el pla de xoc de la presidenta del Govern, Francina Armengol, contra la pujada de preus: "És una economia subvencionada, la campanya electoral més cara de la història".

La secretària general del PP estatal, Cuca Gamarra, ha centrat el seu discurs a criticar Armengol per "subordinar-se" a les polítiques de Pedro Sánchez. "Ha decidit ser la seva alumna més avantatjada", ha afirmat Gamarra. "Ni Armengol ni Sánchez han trobat el pols d'aquestes illes", ha lamentat. La secretària general del PP ha demanat la dimissió, a més, de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, per la polèmica sorgida arran de la llei del 'només sí és sí', que està permetent alguns casos de rebaixes de penes de condemnats per violacions. La portaveu del govern estatal, Isabel Rodríguez, havia acusat aquest mateix divendres el PP de fer aquestes crítiques quan a Castella i Lleó governa amb Vox, que nega la violència de gènere. "Sánchez no està a l'altura de les dones d'aquest país", ha subratllat Gamarra.

D'altra banda, quant a la substitució del delicte de sedició pel de desordres públics agreujats, la secretària general del PP ha aprofitat per contraposar aquesta mesura, que beneficia en primera instància al PP, per la "no arribada" de les inversions a les Balears per part del govern estatal. "Estan disposats els socialistes balears a materialitzar la gran mentida?", ha conclòs.

stats