Política 17/02/2022

Esperanza Aguirre: "Com que ha estat una catàstrofe, Teodoro García Egea haurà de dimitir"

L'expresidenta de la comunitat de Madrid ha qualificat "d'error tàctic" que Casado no fes president Abascal a la moció de censura plantejada per Vox

Miquel Crespí
2 min
L'expresident de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre

PalmaEl ressò de les distintes publicacions que han sorgit al llarg d'aquest dijous estan sacsejant Génova. La presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, s'ha mostrat molt crítica amb el presumpte seguiment que realitzà la direcció de l'Estat del Partit Popular a familiars seus, com el seu germà o, com ha avançat El Confidencial, també al seu exmarit.

"El que ha passat avui és una cosa que afecta el PP", ha lamentat l'expresidenta de la comunitat de Madrid Esperanza Aguirre a Palma. "Segons conta Cayetana Álvarez de Toledo, i ningú l'ha desmentida, Pablo Casado digué que el poder del partit estava en mans del secretari general, Teodoro García Egea. Com que ha estat una catàstrofe, haurà de dimitir", ha continuat.

En les seves declaracions abans de la presentació del seu llibre al Círculo Mallorquín Sin complejos, ha criticat, seguint aquest títol, diferents accions de Pablo Casado com a líder popular i, d'altra banda, ha alabat els resultats electorals de Díaz Ayuso, "en què va donar la pallissa més gran que ha sofert el PSOE".

"Errors tàctics"

Segons Aguirre, la direcció de l'Estat del PP ha comès tres "errors tàctics" durant el govern de coalició –"socialcomunista"– del PSOE i Unides Podem. Primerament, el cessament de l'ara exportaveu del PP al Congrés Cayetana Álvarez de Toledo. En segon lloc, el vot en contra del partit a la moció de censura de Vox contra Sánchez. Així, Aguirre creu que Casado hauria d'haver fet president Santiago Abascal, a més de criticar "els atacs personals contra el líder de Vox". I, finalment, "el més greu" foren les declaracions a RAC1 abans de les eleccions catalanes en què digué que la policia, durant l'1 d'octubre, "es va extralimitar".

stats