Política 09/10/2019

El delegat del govern espanyol es nega a donar explicacions al Parlament sobre l'augment de la criminalitat

Ramon Morey ha al·legat que el tema pel qual se sol·licitava la seva compareixença és competència exclusiva de l'Estat

K. O.
2 min
La comissió parlamentària d'aquest dimecres

PalmaEl delegat del govern espanyol en funcions a les Illes Balears, Ramon Morey, no ha volgut donar explicacions al Parlament sobre l'augment de la criminalitat a les Illes, que durant el primer semestre d'enguany s'ha disparat un 11,3% respecte del mateix període de l'any passat. Morey ha al·legat que el tema pel qual se sol·licitava la seva compareixença és competència exclusiva de l'Estat, i que els funcionaris i autoritats de l'Administració General de l'Estat no estan obligats a comparèixer davant les comissions constituïdes pels parlaments autonòmics.

El grup parlamentari de Ciutadans havia sol·licitat que el delegat en funcions explicàs durant la Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals que s'ha fet aquest dimecres per què s'ha produït l'augment de la taxa de criminalitat. Segons les dades publicades pel Ministeri de l'Interior, fins al juny s'han denunciat 34.913 delictes als diferents cossos policials de l'Arxipèlag, 3.538 més que el mateix període de l'any passat.

El delegat del govern espanyol en funcions, Ramon Morey

D'altra banda, el Partit Popular havia registrat dues proposicions no de llei que finalment no s'han aprovat. Una per dotar amb més mitjans els cossos i forces de seguretat de l'Estat per reforçar el sistema de vigilància de la frontera perquè no arribin més migrants procedents del nord d'Àfrica. El PSIB, MÉS i Podem han considerat que no és un problema greu i que en cap cas hi ha evidència de màfies que es lucrin amb els migrants, com ha defensat el PP. L'altra, en canvi, era sobre l'oferta de curs bàsic de policies locals.

stats