Política 16/07/2014

L'Audiència de Barcelona condemna el mosso que va pegar David Fernández

Resol, així, el recurs a la sentència del jutjat penal que va jutjar el cas en primera instància i va absoldre l'agent. Haurà de pagar una multa de 225 euros i una indemnització de 200

Acn
2 min
El sergent Jordi Arasa i el diputat de la CUP, David Fernàndez, durant el judici d'aquest dimecres / ACN

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha condemnat el mosso que va pegar el diputat de la CUP David Fernández durant el desallotjament de la Plaça de Catalunya a finals de maig del 2011, en el marc de l'ocupació que van fer els que es van anomenar indignats. L'advocat dels demandants, Jaume Asens, ha piulat la notícia al seu compte de Twitter. Un jutjat penal havia absolt el subinspector dels mossos en primera instància, sentència que la CUP va recórrer. Ara l'Audiència de Barcelona resol el recurs donant la raó al partit i condemnant l'agent a pagar una multa de 225 euros i una indemnització de 200 més.

En el judici, que es va celebrar a finals de novembre de l'any passat a un jutjat penal de Barcelona, el sotsinspector dels Mossos d'Esquadra Jordi Arasa, sotscap de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de Barcelona, va admetre que va colpejar el diputat de la CUP David Fernández durant el desallotjament del moviment del 15-M de la plaça Catalunya el 27 de maig del 2011 i va justificar els cops perquè va rebre la instrucció d'usar la força per obrir un pas per la sortida dels camions de la neteja i els manifestants no van fer cas de les seves ordres.

L'acusació particular, exercida per Fernández, havia demanat que el mosso fos condemnat a una multa total de 300 euros per una falta de lesions i una altra de vexacions injustes, i una indemnització total de 1.010 euros, que hauria donat a una entitat social.

El jutge Josep Maria Miquel Porras, però, va absoldre el mosso en considerar que no s'havia demostrat que els cops amb la defensa policial "continguessin una potència cinètica desproporcionada" i que alguna de les lesions fossin provocades pel sotsinspector jutjat. Ara, en canvi, l'Audiència de Barcelona considera l'agent responsable dels cops que va rebre Fernández.

stats