Política 17/12/2018

El Consell de Menorca aixeca la suspensió temporal per acabar la redacció del Maó-Alaior

L'empresa consultora Inypsa proposarà alternatives als ponts i si els informes no ho validen, les construccions no es podran derruir

Iván Martín
2 min
El Consell de Menorca aixeca la suspensió temporal per acabar la redacció del Maó-Alaior

MaóL'equip de govern del Consell Insular de Menorca, configurat per Podem, el PSOE i MÉS per Menorca ha anunciat aquest dilluns en el ple de la institució la decisió adoptada pel que fa a la reforma de la carretera general en els punts conflictius de l'Argentina i Rafal Rubí. El conseller insular de Mobilitat, Miquel Preto, ha assegurat després de repassar la cronologia dels fets que "aixecarem la suspensió del contracte a l'empresa que executa les feines de millora perquè acabi el projecte del tram Maó-Alaior. Això s'aprovarà en el primer consell executiu ordinari que es convoqui, i a partir d'aquí es mantindrà una reunió amb la consultora Inypsa i els tècnics de la casa en la qual se'ls entregaran els informes amb l'objectiu que l'empresa presenti una proposta amb la màxima brevetat possible".

Per la seva banda, el portaveu del PSOE al Consell, Miquel Company, ha deixat clar que la seva formació actuarà en conseqüència amb la legalitat, "sigui quina sigui la proposta final de la carretera general, el PSOE no donarà suport a cap d'elles amb un informe negatiu del Consell Insular". D'aquesta manera, els socialistes menorquins reafirmen que es respectarà el resultat dels informes tècnics i jurídics, tant si resulten positius com si són negatius. Company considera que "un partit de govern ha de respectar els informes que avalen les decisions polítiques. La nostra prioritat és el respecte a la institució i al seu procediment".

El Partit Popular demana "sentit comú"

El conseller Santiago Tadeo ha estat l'encarregat d'interpel·lar l'equip de govern i l'ha instat a viatjar a Madrid, abans de finalitzar la legislatura, per signar la pròrroga i assegurar la partida de finançament per a l'obra de la carretera general. Tadeo ha recordat que el projecte inicial del PP era el desdoblament de tota la xarxa viària i finalment van executar una alternativa de menys impacte. El també diputat autonòmic ha instat el tripartit a accelerar els tràmits, "no tenen marge i en pocs mesos arriben unes eleccions incertes. Per moltes idees que tinguin, els tècnics són els qui decideixen".

També cal remarcar l'assistència al ple de simpatitzants de Ciutadans, el Partit Popular, VOX i Mos Movem amb cartells a favor de la no demolició dels ponts edificats a l'Argentina i Rafal Rubí. La presidenta del Consell, Susana Mora, s'ha vist obligada a demanar ordre i amenaçar amb l'expulsió de la sala arran del comportament d'alguns d'ells.

stats