Política 23/03/2022

El Congrés demana al govern que sumi 18 milions al complement d'insularitat, amb el vot en contra del PSIB

Reclamen que es tingui en compte el cost de vida a les Balears

ARA Balears
1 min
La plataforma #insultaritat digna amb els representants del PP

PalmaLa Comissió de Política Territorial ha aprovat aquest dimecres una proposta del PP per reclamar al govern espanyol que adapti el complement d'insularitat dels funcionaris de l'Administració de l'Estat i que hi sumi, com a mínim, 18 milions més. La iniciativa ha estat aprovada amb 20 vots a favor, una abstenció i tretze vots en contra, un d'ells el del PSIB.

El Partit Popular ha remarcat que la mesura afectaria treballadors públics que han trobat en l'administració la seva feina, "però també la seva vocació de servei, com policies i guàrdies civils, funcionaris d'Hisenda, duanes, justícia, institucions penitenciàries, Estrangeria, Costes, meteorologia, Defensa o Seguretat Social".

En aquest sentit, el diputat eivissenc dels populars al Congrés, Miquel Jerez, ha lamentat la situació d'aquests treballadors als quals, segons el diputat, "se'ls fa impossible la vida a les Balears i no poden fer plans ni a curt ni a llarg termini", i ha destacat que aquest increment en el complement d'insularitat els permetria tenir un nivell de vida digne.

"El complement de residència no compensa el cost de la vida a les Balears, l'inassumible cost de l'habitatge", ha sentenciat Jerez.

stats