Política 07/08/2018

Company vol el REB l'1 de gener i diu que la visita de Sánchez va ser "decebedora"

Ciutadans també considera que la reunió entre el president espanyol i Francina Armengol va ser "prescindible"

Jaume Ribas
2 min
Company insta a la presidenta del Govern a tancar "de manera inmediata" la signatura del REB amb el nou executiu de Pedro Sánchez.

Palma"Hem d'exigir que el REB, que estava pràcticament aprovat amb l'anterior govern del PP, estigui en funcionament dia 1 de gener del 2019", ha dit avui el president del Partit Popular de les Balears, Biel Company. Company ha acusat Armengol de no voler aprovar el Règim Especial durant la presidència de Rajoy per "interessos partidistes" i ha afirmat que "el mes d'abril es podria haver signat" un acord que, assegura, estava pràcticament tancat entre el Govern balear i l'exministre Montoro.

Tanmateix, el president dels conservadors assegura que "si s'aprova dia 2 de gener o dia 1 de febrer no ens enfadarem" i admet que "és molt complicat" que, pels terminis i els tràmits que es necessiten, la llei estigui en vigor el primer dia de l'any 2019, però així i tot exigeix celeritat i diu que "si hi ha voluntat política, es pot fer".

Per a Company, la visita de Sánchez va ser "decebedora" i no satisfà les expectatives de la comunitat autònoma en els dos principals temes que depenen de l'Estat: el Règim Especial i la reforma del sistema de finançament, que Sánchez no preveu fer aquesta legislatura tot i que vol fer millores puntuals de la quantitat de doblers que reben les autonomies.

"A MÉS per Mallorca li hauria de fer vergonya"

Durant la roda de premsa a la seu del PP, Company ha mostrat uns papers que teòricament són el preacord entre el govern de Rajoy i el Govern balear sobre el REB. El president del PP ha denunciat que al soci de govern del PSIB, MÉS per Mallorca, "li hauria de caure la cara de vergonya" per no tenir accés a aquest document "i haver-lo de demanar al PP".

Company critica que els ecosobiranistes no fiscalitzin prou les negociacions de la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera (PSIB), quant al REB. "Sembla que alguns s'han agafat el mes d'agost de vacances", ha dit.

Company, portaveu?

Biel Company no ha aclarit si, com a president del PP, assumirà la tasca de portaveu del grup parlamentari a partir del mes de setembre. "La veritat és que no hi ha res decidit", ha assegurat. Aquesta possibilitat es preveu perquè l'actual portaveu, Marga Prohens, ha passat a formar part de l'equip de Pablo Casado i tindrà més feina.

Ciutadans parla de "brindis al sol"

En la mateixa línia, el líder de Ciutadans, Xavier Pericay, ha lamentat que no hi hagi "res de nou en relació amb la reforma del sistema de finançament i un nou brindis al sol respecte de l'aprovació del REB". "Que la presidenta hagi d'al·ludir al descompte del 75% per intentar treure pit demostra la inutilitat de la reunió", sentencia.

stats