Política 18/06/2018

Company exigeix a Armengol que signi el REB per 380 milions d'euros l'any

El president del PP a les Illes ha reclamat als governs socialistes de l'Estat i Balears que el signin i que s'activi el gener del 2019

Ara Balears
2 min
Company insta a la presidenta del Govern a tancar "de manera inmediata" la signatura del REB amb el nou executiu de Pedro Sánchez.

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha exigit als governs socialistes de l'Estat i les Balears i a la presidenta balear, Francina Armengol, que signin i activin a partir del gener del 2019 el nou Règim Especial per a les Balears (REB) amb una dotació econòmica anual de 380 milions d'euros.

En roda de premsa, Company ha desvelat que els governs de Mariano Rajoy (PP) i l'executiu balear de Francina Armengol (PSIB) tenien pràcticament tancada la signatura del nou REB, que suposa una "milionada" anual per a les Balears.

Company ha acusat la presidenta de les Balears de no signar el nou REB i de retardar-ne l'aprovació "premeditadament i amb males intencions" per mantenir el discurs polític que "Madrid ens mata".

El líder dels populars a les Illes ha instat la presidenta de les Balears a tancar de manera immediata la signatura del REB amb el nou govern de Pedro Sánchez.

Company ha assenyalat que el REB pactat entre els governs de Rajoy i Armengol estava pendent d'alguns "serrells fàcils de resoldre" i que l'executiu central tenia tancada la seva proposta definitiva des de fa dos mesos.

El president del PP balear ha recordat que la presidenta Armengol va assegurar que amb el nou govern socialista, després de la moció de censura presentada per Sánchez, el REB que s'aconseguirà serà fins i tot millor que el pactat amb el PP.

Company ha explicat que el REB tancat amb el govern de Mariano Rajoy està dividit en tres blocs: mesures fiscals, fons d'insularitat i mesures de compensació de la insularitat.

En el cas del fons d'insularitat, el govern de Rajoy s'havia compromès al fet que cada any els pressupostos generals de l'Estat recollirien 90 milions d'euros anuals en inversions per a l'Arxipèlag. "El resum és que teníem un REB que ja es podria haver aprovat, però això no ha passat; el PP balear reclama al senyor Sánchez i a la senyora Armengol que el signin i que entri en vigor a partir de l'1 de gener del 2019", ha dit Company.

stats