Política 06/08/2018

Armengol, després de reunir-se amb Sánchez: "El 75% quedarà fixat al REB"

La presidenta assegura que el cap de l'executiu espanyol "ho ha vist en bons ulls" i que "quan el Règim Especial per a les Balears vegi la llum" inclourà el descompte aeri

Jaume Ribas
2 min
180806 - Pedro Sanchez i Francina Armengol - IB 07

PalmaEl 75% de descompte per als trasllats entre les illes i la península deixarà de ser una mesura puntual, que depèn dels pressupostos que cada any aprova el govern central, i quedarà fixat en el nou Règim Especial per a les Balears que negocien els executius central i autonòmic. Això ho ha explicat avui la presidenta, Francina Armengol, després d'haver-se reunit amb el president espanyol, Pedro Sánchez.

A més, Armengol ha dit que "el Govern continua treballant amb la data de l'1 de gener" com a termini per aprovar el REB i que intensificarà els contactes els mesos d'agost i setembre per enllestir l'acord i que es tramiti a les Corts. Tanmateix, els terminis són molt justos i hi ha hagut altres declaracions anteriors que anunciaven que el Règim Especial arribarà probablement més tard.

El president Sánchez ha visitat Mallorca per reunir-se amb el rei Felip VI al palau de Marivent i, després de dinar-hi, s'ha vist amb la presidenta Armengol. Segons la socialista, han mantingut una "reunió intensa i molt cordial, de moltíssima entesa", en què han tractat "problemàtiques estatals i autonòmiques" durant poc més d'una hora.

Armengol ha afirmat que "l'agenda de canvi del govern d'Espanya coincideix plenament amb l'agenda social i de canvi que el Govern balear aplica des del principi de legislatura". També ha destacat "l'actitud absolutament diferent" del govern de l'Estat amb les Illes Balears i ho ha exemplificat amb una dada: ja han visitat les illes el president i quatre ministres. De fet, d'ençà que va arribar a la Moncloa, Pedro Sánchez s'està reunint amb els diferents presidents de les comunitats autònomes amb l'ordre en què aquestes varen aprovar els seus estatuts d'autonomia. Aprofitant la trobada amb el rei, però, Francina Armengol ha pogut escalar posicions en la ronda de reunions i s'hi ha vist abans del que era d'esperar.

stats