Governabilitat a l'Estat
Política 30/04/2024

Armengol, disposada a "prendre la iniciativa" per treure la política del fang del Congrés

La presidenta de la Cambra no ha detallat cap mesura concreta

ARA Balears
2 min
La presidenta del Congrés, Francina Armengol, el passat dimarts en roda de premsa.

PalmaLa presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha assegurat aquest dimarts que li correspon "prendre la iniciativa" perquè "la reflexió" sobre la regeneració i el respecte en política del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, també es reflecteixi a la Cambra Baixa. En declaracions anteriors a la reunió de la Mesa, Armengol no ha concretat quines iniciatives té en ment ni si obrirà una ronda de contactes amb els grups parlamentaris per intentar avançar en aquesta matèria, segons ha informat Europa Press. "Com a presidenta del Congrés, sempre he de prendre la iniciativa", ha dit, i ha remarcat que mai no ha deixat de parlar amb els grups parlamentaris.

Segons Armengol, la reflexió oberta per Sánchez amb la seva decisió d'apartar-se del focus durant uns dies per analitzar si valia la pena o no continuar al capdavant del govern espanyol "no és només una reflexió personal, sinó que ha de ser, sense dubte, una reflexió col·lectiva de la ciutadania i la societat". "He dit moltíssimes vegades que aquest ha de ser el temple de la paraula, del debat, de la proposta, de les idees, del respecte, de l'educació, de la presa de decisions per solucionar la vida de la gent i, sense dubte, ha d'aprendre d'aquesta reflexió", ha dit.

La presidenta ha assenyalat que en el Congrés es poden fer "moltíssimes coses" per prendre mesures que contribueixin a la regeneració a la qual apel·la el president, però no n'ha concretat cap.

Fonts del Congrés, ha informat l'agència Efe, recorden que el reglament de la Cambra, que marca com han de ser els debats parlamentaris, podria modificar-se per concretar i "millorar" tot el que té a veure amb el respecte que es deuen els diputats dins de l'hemicicle. No obstant això, hi ha d'haver prou consens per aplicar les modificacions.

stats