Consell de Mallorca
Política 15/09/2022

Cladera destaca "la bona salut" del Pacte després de fermar el patrocini amb El Pi i Cs

La formació taronja justifica el seu vot a favor perquè "és un bon conveni" i "per centrar el PSIB" després que el suport de MÉS no sigui necessari

2 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, aquest dijous

Palma"El Pacte està en bon estat de salut i continuarem treballant conjuntament", ha afirmat aquest dijous la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, després de fermar el patrocini al Reial Mallorca amb els vots favorables d'El Pi i Ciutadans. La negativa de MÉS i tota l'oposició a acceptar una subvenció directa al club de futbol va obligar el PSIB a ajornar la comissió informativa que havia d'elevar al ple insular la modificació de crèdit per finançar el patrocini esportiu.

Després d'un dia de negociacions, els socialistes van acordar amb els regionalistes i la formació taronja tirar endavant la proposta. "Hem anat millorant la proposta, que és molt valuosa. Estic satisfeta de tenir els consensos suficients, de part de l'equip de govern i de partits de l'oposició que han posat seny i responsabilitat", ha destacat la presidenta insular. Precisament, aquest dimecres Cladera havia demanat "responsabilitat" als partits que havien votat en contra del que considera "una bona proposta de patrocini".

El PSIB ja ha convocat una comissió informativa per a aquest divendres, amb els vots favorables necessaris assegurats, cosa que possibilitarà elevar al ple insular de dimarts que ve la modificació de crèdit que permetrà subvencionar el Reial Mallorca i l'Atlètic Balears. Així i tot, queda per saber com es completarà el conveni amb les partides del Govern i de l'Ajuntament de Palma.

Després de les discrepàncies amb MÉS, que fins i tot va convocar una assemblea amb els militants per analitzar la situació del partit dins el Pacte, Cladera ha remarcat la voluntat de continuar "amb el full de ruta compartit" que representen els acords de Raixa. "Estic satisfeta del que hem fet aquesta legislatura plegats, el 92% dels acords ja estan en execució", ha incidit. "És una crisi que no s'hauria d'haver produït i en què tots hem comès errors", ha afegit.

Aquest dimecres, el coordinador ecosobiranista, Lluís Apesteguia, va assegurar que "ens mantenim on érem des del primer dia". "Es va constatar que no hi havia suports ni a l'equip de govern ni a l'oposició, si algun partit canvia d'opinió, hauran de ser ells qui ho expliquin, però no ens condiciona", va afirmar. En contradicció amb les declaracions de Cladera, Apesteguia va apuntar que "les relacions en el Pacte no estan en el seu millor moment, la crisi afecta".

Ciutadans vol "centrar el PSIB"

Per la seva banda, el conseller de Ciutadans Oswaldo Cifre ha ressaltat també aquest dijous que el patrocini esportiu, deslligat de la promoció turística, "és un bon conveni perquè té un caràcter social que no tenia la proposta anterior". "El que feim és centrar el PSIB perquè no li fa falta el suport de MÉS, que tots sols han sortit del conveni", ha explicat.

La formació taronja ha proposat a Cladera el suport de Ciutadans "si MÉS torna a fer una aixecada de cul". "El PSIB pot estar tranquil, podrà governar amb el suport del centre polític", ha assenyalat. La contrapartida, ha afirmat, és la governabilitat del Consell de Mallorca i, de manera més concreta, una participació en l'elaboració dels pressupostos insulars.

Demanada per aquesta qüestió, la presidenta del Consell de Mallorca ha recalcat que "governar amb estabilitat és el que vol un president i el que necessita la ciutadania". "Que les polítiques surtin amb el màxim consens possible és molt positiu", ha apuntat.

stats