Consell de Mallorca
Política 14/09/2022

Cladera tanca amb El Pi i Ciutadans el vot favorable al patrocini del Mallorca per desbloquejar la crisi del Consell

Els regionalistes havien exigit que es demanés al club de futbol la renúncia a la subvenció per promoció turística, que serà efectiva en el moment que es tramiti l'expedient de la nova proposta

2 min
Ple del Consell de Mallorca.

PalmaLa crisi política del Consell de Mallorca arran del patrocini al Reial Mallorca albira indicis de desbloquejar-se. La presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, ha tancat aquest dimecres un pacte amb El Pi i Ciutadans que permetrà tirar endavant aquesta iniciativa malgrat l'oposició de MÉS per Mallorca i el PP. L'acord amb els regionalistes s'ha fet en un doble sentit. D'una banda, s'ha acordat reclamar al club de futbol el seu desistiment a la subvenció vigent per promoció turística, provinent de la Fundació Mallorca Turisme, un escrit que el Mallorca ja ha presentat en el Consell. A partir d'aquesta renúncia, El Pi votarà a favor d'elevar al ple del Consell la proposta de patrocini esportiu que va sorgir després de la reunió dels tres partits del Pacte del Consell que es va allargar deu hores. Així i tot, pel fet de ser una subvenció directa i no per concurs públic, MÉS per Mallorca se n'ha desmarcat, mentre que Unides Podem s'ha posicionat a favor.

Pel que fa a Ciutadans, el partit taronja ha anunciat també que donarà suport "a la proposta de l PSIB de crear una línia d'ajudes a clubs esportius". Mitjançant un comunicat, Cs ha destacat que el seu suport permet "acostar el PSIB a posicions més centrades, lluny de posicions més extremes com les que manté el nacionalisme de MÉS". També s'assegura que, d'aquesta manera, els ecosobiranistes queden arraconats a la institució insular. "Cs dona el seu suport al nou acord, que permetrà deixar a un costat les baralles internes dels socis del Pacte", acaba el comunicat.

El Consell, quan es tramiti l'expedient de patrocini esportiu, que invalidarà automàticament el de promoció turística vigent, crearà un equip de treball amb membres de tots els partits per fer un seguiment de les propostes a la convocatòria de promoció esportiva. A més, Cladera i el conseller insular de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, han pactat amb la portaveu regionalista en el Consell, Xisca Mora, l'augment de les ajudes dedicades a infraestructures esportives municipals i a les federacions esportives.

Aquest mateix dimecres, la presidenta de la institució insular ja ha apuntat que "treballarem amb celeritat per aconseguir el consens i tirar el patrocini endavant tan aviat com es pugui". Cladera ha apel·lat a "la responsabilitat" de cada partit, i ha demanat que "no es miri" en termes electorals.

stats