PROTAGONISTA COL·LATERAL
Política 13/07/2023

Carlos Mazón, el líder del PP valencià que va voler triomfar a Eurovisió

El nou president del País Valencià és fill polític d'Eduardo Zaplana

2 min
Carlos Mazón, president de la Diputació d'Alacant i candidat a liderar el partit al País Valencià

ValènciaCarlos Mazón (1974), el nou president del País Valencià des d'aquest dijous, va tornar a la política de la mà de Pablo Casado després de rebutjar una oferta de Cs per encapçalar la candidatura taronja a l’Ajuntament d’Alacant. La seva fidelitat al llavors líder estatal –també va donar suport al dirigent palentí en les primàries del 2018– va ser recompensada un any després amb la seva designació com a president de la Diputació d’Alacant i aquest 2021 amb la seva promoció com a nou màxim dirigent del PP valencià. Ara promet eliminar totes les ajudes "als que vulguin imposar els Països Catalans".

Però més enllà de l’actual president dels populars espanyols, el veritable pare polític de Mazón ha sigut Eduardo Zaplana, que quan només tenia 25 anys el va elevar a director general de l’Institut Valencià de la Joventut. Des d’aquest càrrec ascendiria fins a la direcció general de Comerç i Consum i posteriorment a la de Consum i Seguretat Industrial. Seguidor de l’Hèrcules i del Barça, la seva carrera a la Generalitat es va truncar, en un primer moment, per les lluites entre Francisco Camps i l’exministre de Treball, uns enfrontaments en què Mazón es va mantenir fidel al segon, i en conseqüència va ser depurat pel primer. Aquella lleialtat el va obligar a tornar al sud, on es va refugiar a la Diputació d’Alacant.

Més feliç és el record de la seva etapa musical. Mazón va aprofitar la seva dècada a la Cambra de Comerç d’Alacant (2009-2019) per provar sort en el món de la cançó. Amb el seu grup Marengo (a sota en podeu veure un vídeo) va aconseguir ser un dels 39 finalistes en la cursa per representar Espanya en l’edició del 2011 del Festival d’Eurovisió, el mateix certamen que anys abans havia guanyat Julio Iglesias. Un altre gran amic d’Eduardo Zaplana i a qui en els seus gestos damunt de l’escenari Mazón semblava imitar.

stats