Política 14/11/2014

Carlos Floriano: "Els catalans són majoria, el 70%, i els independentistes són minoria"

"Ens han aïllat socialment al País Basc, a Navarra i a Catalunya", diu el vicesecretari general d'organització del PP en una intervenció a la junta general dels populars a Catalunya, a Barcelona, en què ha instat els ha instat a seguir "plantant batalla" contra l'independentisme

M.colomer
2 min

Barcelona"Els catalans són majoria, el 70%, i els independentistes són minoria". En la línia del "a Catalunya hi ha més catalans que independentistes" pronunciat dimecres pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy –i reiterada aquest divendres per Alícia Sánchez-Camacho–, el vicesecretari general d'organització del PP, Carlos Floriano, ha diferenciat entre catalans i independentistes, i ha insistit en la idea que ha quedat demostrat que els independentistes són una minoria a Catalunya. "De la mateixa manera que els independentistes volen fer creure que Colom era català, ara ens volen fer creure que 70 és la meitat de 30", ha reblat esprement l'argument dels populars en el sentit que 2,3 milions de persones representen només un terç dels cridats a participar el 9-N. Però cap proposta d'articulació política, més enllà de la recuperació econòmica i les reformes encarades a sortir de la crisi.

En una intervenció en el marc de la junta general del PP a Catalunya que se celebra aquest divendres a Barcelona, i amb la intenció d'arengar unes bases populars tocades després del 9-N, Floriano ha instat la gent del PP a Catalunya a seguir "plantant batalla" contra els qui els volen "aïllar" com van fer a Euskadi i Navarra: "Ens han aïllat socialment al País Basc, a Navarra i a Catalunya". Per Floriano, el 9-N ha demostrat que l'independentisme a Catalunya ha tocat sostre i no supera l'1,8 milions de persones, com creu que deixa al descobert que els vots a favor de la independència fossin els mateixos que els que havien participat en la manifestació de l'Onze de Setembre.

Catalunya, arma llancívola contra el PSOE

Floriano s'ha presentat reivindicant el seu orgull d'espanyol, "perquè a Espanya hi ha Catalunya". "Espanya és una gran nació, entre altres coses perquè té a Catalunya", ha reblat el dirigent popular. Ha carregat amb duresa contra el PSOE de Pedro Sánchez per haver posat al mateix sac el president de la Generalitat, Artur Mas, i el del govern espanyol, Mariano Rajoy. "Per ell [Sánchez] és igual de dolent Mas, que vol trencar Espanya, que Mariano Rajoy, que defensa la llei i la Constitució, i no és el mateix", ha advertit el dirigent popular. Tampoc no s'ha estat d'exigir als socialistes espanyols que es deixin "d'ambigüitats i confusions" i estiguin al costat dels que defensen "la unitat d'Espanya, la Constitució i la sobirania de tots els espanyols".

stats