Política 25/01/2018

El jutge rebutja l'acarament entre Álvaro Pérez i Vicente Rambla

L'excap d'Orange Market pretenia aclarir el "pagament de factures girades a tercers aliens" al PP

Efe
2 min
El Bigotes i Crespo, a un pas de confessar al judici de la Gürtel

ValènciaEl jutge José María Vázquez Honrubia ha denegat la sol·licitud d'Álvaro Pérez, 'el Bigotes', cap d'Orange Market, la branca valenciana de la Gürtel, de tenir un acarament amb l'exvicepresident valencià Vicente Rambla sobre les suposades contradiccions en què tots dos van incórrer durant la seva declaració.

Al final de la sessió del judici, que s'està celebrant a l'Audiència Nacional, Vázquez Honrubia ha comunicat la seva decisió de rebutjar l'acarament en no haver trobat divergències entre les declaracions dels dos acusats. Segons el jutge, es tracta d'una diligència més pròpia de la fase d'instrucció i en aquest moment no creu que sigui pertinent ni necessària dur-la a terme. A més, Vázquez Honrubia ha considerat que el Bigotes ja ha tingut l'ocasió de contestar a totes les parts i no obstant això va decidir no respondre a algunes de les defenses dels acusats.

L'advocat d'Álvaro Pérez, Javier Vasallo, havia sol·licitat aquesta prova per "aclarir la fiabilitat, validesa i abast del declarat" per a tots dos, si bé l'advocat de Rambla s'hi ha oposat en considerar també que el Bigotes va tenir l'oportunitat de respondre a totes les parts.

En l'escrit en el qual ha formalitzat la petició, al qual ha tingut accés l'agència Efe, Vasallo considera que, a través de l'acarament, el Bigotes podia aclarir "la participació" de certes persones en el "pagament de les factures girades a tercers aliens al PP, així com l'origen dels fons" abonats.

Vasallo també creu que així es podien establir les "relacions de tercers" amb els fets, entre els quals, ex alts càrrecs com l'exconseller de Cooperació Rafael Blasco, sobre el qual el Bigotes podria determinar si es va produir el pagament de 350.000 euros per part d'un empresari i el coneixement que podia tenir d'això Rambla, "així com la contraprestació rebuda per aquest pagament".

L'advocat havia defensat que l'acarament podia "aclarir diversos dubtes" que van quedar latents després de la declaració d'aquest dimecres de Rambla, en què va acusar el Bigotes de mentir i es va desvincular del suposat finançament il·legal del PP valencià en les campanyes del 2007 i 2008 que tant l'ex secretari general de la formació Ricardo Costa com els caps de la trama han reconegut.

Tant la defensa de Ricardo Costa com la del considerat número dos de la Gürtel, Pablo Crespo, s'han adherit a la petició del Bigotes. També ho ha fet l'acusació popular exercida pel PSOE. Per contra, l'advocat de l'Estat i la resta de les defenses s'hi han oposat i han al·legat "l'excepcionalitat" del procediment.

stats