Política 05/05/2019

Armengol: "Tothom ha de votar el 26-M, que ningú es posi de perfil"

La secretària general del PSIB ha fet una crida a la participació massiva en les pròximes eleccions autonòmiques per fer front als partits de dretes

Maria Llull
2 min
La secretària general del PSIB, Francina Armengol, a una imatge d'arxiu.

PalmaLa secretària general del PSIB i presidenta del Govern, Francina Armengol, ha sol·licitat que "tothom vagi a votar" en les pròximes eleccions autonòmiques, locals i europees del 26 de maig, i ha demanat que "ningú es posi de perfil per fer possibles els somnis que es mereixen els ciutadans d'aquesta terra".

Armengol ha fet una crida al vot massiu dels electors de les Illes Balears, com va passar en les generals del 28 d'abril, per fer front als partits de dreta, que tenen com a objectiu governar la comunitat autònoma, els consells i els ajuntaments.

"No volem que vingui la dreta, la qual governarà si suma; hem d'aconseguir que no sumin", ha afirmat la candidata socialista a la presidència del Govern balear, que ha demanat que la gent acudeixi a les urnes. Armengol ha realitzat aquesta crida als ciutadans amb ocasió de la presentació de la candidatura municipal del seu partit a Manacor, la número 1 de la qual és Núria Hinojosa.

La secretària general del PSIB ha mostrat el seu compromís per continuar al capdavant del Govern, i que els socialistes puguin governar "vuit anys seguits" per "consolidar els millors projectes polítics" per a la Comunitat Autònoma".

"Sabem el que volem per a les Illes, tenim un projecte clar i gent magnífica", ha dit la candidata socialista. Entre els objectius de Govern, Armengol ha citat la gratuïtat de l'educació 0-3 anys i garantir la feina per als joves que tinguin una titulació de formació professional superior o universitària mitjançant un contracte de sis mesos amb l'administració pública.

Armengol també s'ha fixat com a "prioritat" solucionar la "dificultat" d'accedir a un habitatge "digne" que pateixen els joves, a més d'ampliar l'Hospital de Manacor amb una inversió de 85 milions d'euros

D'altra banda, el diputat socialista Pere Joan Pons ha demanat "mobilització, mobilització i més mobilització" en un acte de precampanya a Campanet, perquè les polítiques d'Armengol "tinguin quatre anys de continuïtat". El diputat ha advertit que "la victòria de Pedro Sánchez no servirà de res si el govern socialista no té continuïtat a les Balears".

El polític mallorquí ha demanat a militants i simpatitzants socialistes que ningú es "confiï" pensant que la victòria "històrica" del 28 d'abril en les eleccions generals es traslladarà "automàticament al 26 de maig". "No ens fiam d'aquesta dreta que ara es diu moderada; si sumen per governar, no tenim cap dubte que pactaran amb la ultradreta", ha dit Pons respecte del PP, Ciutadans i Vox.

stats